Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Filipinski pokrajinski guverner i politički saveznik senatora Benigna Aquina, koji bi trebao biti imenovan novim filipinskim predsjednikom, poginuo je uz još pet osoba u padu helikoptera, kazao je vojni glasnogovornik.


Rafael Nantes, guverner pokrajine Quezon, koji je letio iz pokrajine u glavni grad Manilu, poginuo je u padu privatnog helikoptera R-44 na gusto naseljenu četvrt grada Lucena. Nantes je član Liberalne stranke, a Benigno Aquino, koji je dobio najviše glasova na prošlotjednim predsjedničkim izborima, predsjednički je kandidat te stranke.

>> Filipini: 14 mrtvih u izbornim sukobima

Vezani članci Crna kutija sa snimačem podataka o letu pronađena je tri dana nakon pada indonezijskog zrakoplova s 62 ljudi Ronioci pronašli jednu crnu kutiju s palog indonezijskog zrakoplova: "Trebat će nekoliko dana da dođemo do do podataka" Broj slučajeva zaraze u svijetu s Dinom Golešom U samoizolaciji je grad veličine Karlovca, dosad je zaražen grad veličine Splita, a preminula su 54 autobusa ljudi

U nesreći su poginula još dvojica tjelohranitelja i pilot te dvoje djece u kući na koju se helikopter srušio, objavio je pukovnik Generoso Bolina. Vojska je isključila teroristički napad kao uzrok nesreće. Quezon je jedna od pokrajina u kojoj je aktivna maoistička gerilska skupina, koja inače napada infrastrukturu. (Hina)