Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FBI istražuje

VIDEO Eksplozija vozila na mostu između SAD-a i Kanade: Odbačena mogućnost terorističkog napada

Aktualno Galerija Screenshot Screenshot Foto: Screenshot/x Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 7 Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 7 Foto: Afp Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 6 Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 6 Foto: Afp Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 5 Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 5 Foto: Afp +3 Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 4 Galerija 1/8 >>
Na graničnom prijelazu Rainbow Bridge između SAD-a i Kanade eksplodiralo je vozilo. Nije poznat uzrok eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe, a ozlijeđen je granični policajac.

FBI je na mjestu nesreće uključen u istragu eksplozije vozila na graničnom prijelazu Rainbow Bridge između SAD-a i Kanade blizu Niagarinih slapova. Prvi rezultati istraživanja pokazuju kako vrlo vjerojatno nije bila riječ o pokušaju terorističkog napada, priopćila je američka policija.

Dvije osobe u vozilu su poginule, a jedan granični policajac je ozlijeđen. U blizini automobila je pronađen kovčeg koji je eksplodirao na mostu Duga, no nije sadržavao nikakav eksploziv.

Screenshot Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 5 Foto: Afp

Nakon što su zatvorena sva četiri mosta iz sigurnosnih razloga, promet se počeo polagano puštati i vraćati u normalu, javio je CNN iako je most na kojem je došlo do eksplozije ostao zatvoren do kraja istrage.  

 

 

 

  Screenshot Eksplozija na graničnom prijelazu Rainbow Bridge - 2 Foto: Afp

 

 

Kako navodi New York Times, službenik za provođenje zakona izvijestio je o incidentu i rekao da istražitelj vjeruju da je eksplozija posljedica sudara.

Pročitajte i ovo Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

Vlasti savezne države New York pomno nadziru incident na mostu, a državne agencije su na mjestu događaja, rekla je guvernerka New Yorka Kathy Hochul na platformi X u srijedu.

Njujorška policija u gradu je povećala stupanj sigurnosti. "NYPD i naši partneri već su pojačali sigurnost i grad je u stanju pojačane pripravnosti zbog nadolazećih praznika, tako da će javnost vidjeti pojačanu sigurnost na lokacijama diljem New Yorka, uključujući točke ulaska i izlaska iz grada", poručili su iz policijske uprave New Yorka.

Lokalni medij WIVB izvijestio je da su sva četiri međunarodna granična prijelaza na zapadu New Yorka zatvorena u srijedu zbog incidenta s vozilom na mostu. 

Policijski timovi u Kanadi "aktivno su se uključili u procjenu situacije", napisao je premijer Ontarija Doug Ford na X-u.

Pročitajte i ovo Bolnica i umjetnost Udruga Itek Izložbama i koncertima olakšavaju im boravak u bolnici: "Ovdje se osjećam kao čovjek i hvala im na tome!"

Pročitajte i ovo Ilustracija Čestitke Provjerite brojeve! Netko u Hrvatskoj bogatiji je za 50 tisuća eura

Dužnosnici granične agencije SAD-a nisu odmah komentirali, dok njihove kanadske kolege nisu odgovorile na zahtjev za komentarom.

Predstavnici američkog State Departmenta također nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom na izvještaje o zatvaranju granice.

"Žena i ja hodali smo ulicom kad je auto projurio s više od 160 km/h. Ispred njega je bio drugi auto, nekako ga je zaobišao i zaletio se u ogradu. Zapalio se. Najednom je sve eksplodiralo, auto je odletio u zrak, plamen je bio viši od 10 metara... Auto je išao prema Kanadi", rekao je jedan svjedok eksplozije za WGRZ-TV.

Četvorica policajaca za NBC su rekli da eksploziv nije pronađen u vozilu koje je udarilo u kontrolni punkt. Službenici ovaj incident ne nazivaju terorizmom, javlja NBC. No, "visoki policijski izvor" je za Fox News rekao da je eksplozija bila pokušaj terorističkog napada" i da je "puno eksploziva bilo u vozilu u to vrijeme".

Pročitajte i ovo Službeno otvorena Više od 200 primjeraka Otvorena spektakularna izložba Ivana Meštrovića, umjetnine stigle iz cijelog svijeta: "Dobiti pozivnicu za ovu izložbu je stvar prestiža i potvrda statusa"

Međunarodna zračna luka Buffalo Niagara zatvorena je za međunarodne dolazne i odlazne letove, javila je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo. Najavljeno je da će biti zatvorena dva dana.

Svaki automobil koji dolazi u međunarodnu zračnu luku Buffalo pregledava se psima za otkrivanje bombi uz pojačane mjere sigurnosti kao odgovor na incident na Rainbow Bridgeu, rekao je službenik prijevoznika za CNN.

Policijske patrole bit će pojačane, a putnici u zračnoj luci proći će dodatne provjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene