Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dječje zdravlje

Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

Program promicanja dojenja u Hrvatskoj obilježava trideset godina. Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 75 posto beba u dobi od 3 do 5 mjeseci je dojeno. Priču o tome donosi novinarka Ana Brenčić.

I dok je Hrvatska često na začelju Europske unije po brojnim pitanjima, ima i nešto u čemu predvodimo. Riječ je o dojenju.

Promicanje dojenja i podrška dojenju u najboljem su interesu i za zdravlje djeteta i za zdravlje majke. Zaključak je to međunarodne konferencije "30 godina promicanja dojenja u Hrvatskoj" u organizaciji Ministarstva zdravstva i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Pilot projekt Preventivni zdravstveni pregledi otkrili zabrinjavajuće podatke: Dvije trećine građana ima zdravstvene probleme

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u '90-ima se dojilo tek 30 posto beba u dobi od 3 do 5 mjeseci, a prema najnovijim podacima 75 posto.

"Tada je vladala kultura bočice. Broj dojene djece je padao. Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje", objasnila je predsjednica Povjerenstva za podršku dojenju pri Ministarstvu zdravstva Anita Pavičić Bošnjak..

Pročitajte i ovo Ilustracija rezultati Eurobarometra Hrvati ne vole euro, a zbog uvođenja nove valute ne osjećamo se ni više Europljanima

Za sjajne rezultate u broju dojene djece zasluge idu i doktoru Josipu Grguriću. Vodeći domaći stručnjak i vizionar cijeli je život posvetio zdravlju djece. Za svoj doprinos primio je i posebno priznanje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene