Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 200 primjeraka

Otvorena spektakularna izložba Ivana Meštrovića, umjetnine stigle iz cijelog svijeta: "Dobiti pozivnicu za ovu izložbu je stvar prestiža i potvrda statusa"

Aktualno Galerija Službeno otvorena Službeno otvorena Foto: DNEVNIK.hr Službeno otvorena Službeno otvorena Foto: DNEVNIK.hr +0 Sara Duvnjak, novinarka Nove TV Galerija 1/3 >>
Spektakularna izložba Ivana Meštrovića službeno je otvorena. Postav je impresivan i ne čudi golem interes.

 

Čak 200 umjetničkih djela velikog Ivana Meštrovića na jednom mjestu. Ne pamti se kada je jedna izložba privukla ovoliku pozornost.

"Neke radove od Meštrovića poznajem, veselim se vidjeti one koje ne znam, susret s velikim životnim sudbinama i velikim djelima", rekao je Ivan Leo Lemo, kazališni redatelj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pronađena salmonela Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

"Jako me zanima ovaj odjel Grgura Ninskog odnosno te skice koje su nastale kad je radio Grgura Ninskog jer je jedan od najstarijih filmova u Splitu upravo Grgur Ninski na Peristilu", dodao je Daniel Rafaelić.

Pozivnica za monumentalnu izložbu u Klovićevim dvorima jedan je od najtraženijih komada papira ovih dana. I predsjednik Vlade nije ju propustio.

Velika retrospektiva Meštrovića radila se tri godine. Umjetnine su stigle iz Splita, Londona, New Yorka, Praga, Rima, Beograda, Ljubljane.

Uživo iz Klovićevih dvora javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Pročitajte i ovo O špijunima i dalje - 4 Persona non grata Nižu se reakcije na protjerivanja hrvatskog diplomata iz Beograda: "Cijela situacija sliči na niskobudžetni triler"

"Dobiti pozivnicu za ovu izložbu zaista je stvar prestiža i potvrda statusa u političkom, umjetničkom, ali i bilo kojem drugom segmentu društvenog života Lijepe naše. Dakle, ovo je bez pretjerivanja izložba za pamćenje, a stigao je i premijer Andrej Plenković s nizom ministara. Brojni državni dužnosnici, liječnici i brojni drugi, zaista crème de la crème, izvijestila je reporterka

"Osobna karta ove izložbe je impresivna. Izložba se prostire na tri kata, više od 200 odabranih izložaka Ivana Meštrovića stiglo je ovdje u Klovićeve dvore sa svih strana svijeta. Izložba prati njegov kiparski razvoj od dječačke dana, preko školovanja, međunarodne afirmacije pa sve do njegovih američkih dana", dodala je Duvnjak 

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene