Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Migrantska kriza

U potrazi za boljim životom brojni završe tragično: "Svaki tjedan imamo jednog utopljenika"

Aktualno Galerija Pronađena nova tijela - 1 Pronađena nova tijela - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena nova tijela - 2 Pronađena nova tijela - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena nova tijela - 3 Pronađena nova tijela - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena nova tijela - 4 Pronađena nova tijela - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pronađena nova tijela - 5 Galerija 1/5 >>
Četiri mrtva tijela izvučena su posljednjih dana iz rijeka na karlovačkom području. Najkritičnije je na granici sa Slovenijom, gdje je jedno od beživotnih tijela pronašla i ekipa Dnevnika Nove TV.

Dan za danom nastavlja se crni niz. U samo deset dana četiri tijela izvučena su iz rijeka na karlovačkom području.

Ladešić Draga i Prilišće neka su od mjesta koja se već godinama nalaze na migrantskim rutama jer su smještena uz samu rijeku Kupu. Lokalni stanovnici svakodnevno se susreću s njima.

"Došli su tražiti vodu oko četiri, pola pet. Zima je, oni su i gladni i žedni, novac koji su imali su potrošili. Njih je bilo pet ili šest i svi su bili mokri i tada se utopio jedan u Kupi, a ja sam psu nosila jesti, gledajte, još nije bilo na kući ni prozora ni vrata, iznutra su tri izašla i prošli su gore u dubravu", ispričala je Katarina Draganjac.

Pročitajte i ovo palestinska policija Potez bez presedana Skandalozna odluka: Pobjegli su iz pakla, postali izbjeglice, a sada moraju platiti da napuste zemlju i započnu novi život

"Ovi koji ih dopreme tu daju im stiropor, visoka voda, a oni su neplivači, a preko stiropora, izvrne se i ode. Kad je niži vodostaj, onda lako Kupu možete proći", rekao je Zdravko.

Jedno tijelo pronađeno je i u Korani. Muškarac je sam skočio u rijeku iz vozila kojim je upravljao, a u kojem je bilo nekoliko stranih državljana. I to nakon što je policija pokušala zaustaviti automobil. Tri neidentificirana tijela pronađena su u Kupi.

Kupa je ovdje ujedno i državna granica, a da bi došli do druge strane obale u Sloveniji, ilegalni migranti najčešće prelaze preko slapa. Nažalost, u svom naumu da pronađu bolji život dalje u Europi brojni ne uspiju i tragično završe svoj život, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Dina Ćevid.

Načelnik Općine Netretić kaže da situacija nije dobra.

"Svaki tjedan imamo, nažalost, jednog utopljenika. To je naravno nelagoda, ali i trošak za Općinu jer mi moramo snositi i organizirati troškove ukopa. Broj migranata stvarno je velik, to svjedočimo svaki dan na terenu, to su kolone migranata i ljudi se osjećaju nesigurno", poručio je Marijan Peretić, načelnik općine Netretić.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije radi utvrđivanja identiteta osobe čije je beživotno tijelo ekipa Dnevnika Nove TV pronašla na obali Kupe, ali nalaz još uvijek nije gotov. I dalje su u tijeku radnje radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija završen očevid Tragedija na cesti: U teškoj nesreći poginula jedna osoba, policija objavila detalje

Policijske patrole zato su na cijelom karlovačkom području dodatno intenzivirane.

"Putujemo svaki dan za Sloveniju na posao, svaki dan ih skoro vidimo. Po grmlju tu imate i robe sa strane što ostavljaju", istaknuo je Igor. 

Na području Republike Hrvatske evidentirano je 62 tisuće postupanja prema ilegalnim migrantima, a čak trećina na području PU karlovačke.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene