Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija UN-a za hranu i poljoprivredu (FAO) suočava se s "ozbiljnom krizom" i treba je reformirati kako bi se suočila sa sve manjim proračunom, nedostatkom transparentnosti i nejasnim prioritetima.


Dokument na 395 stranica koji je objavljen na web stranici Agencije za hranu i poljoprivredu naglašava da unutar tog tijela postoji administrativna neučinkovitost i nedostaci u upravljanju. 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o cijenama goriva: ''Nećemo dopustiti da dođe do pada standarda. Ako se stvari ne budu smirivale, imamo dodatne alate'' Slika nije dostupna FAO od Kine traži svaku informaciju o melaminu u hrani

Pritom je povjerenje u Agenciju niže od povjerenja u većinu drugih UN-ovih tijela.

Agencija nastavlja rasipati resurse, a njezine službe imaju vrlo slabe rezultate, kaže se u izvješću.

Od 1994/95. ukupni resursi koji su organizaciji na raspolaganju smanjili su se za 18 posto, naglašava se u dokumentu koji osim toga snažno osuđuje centraliziranu i sve glomazniju upravu.

Ipak, izvješće ne sugerira da bi se FAO trebao ugasiti već poziva na veću fleksibilnost u procesu donošenja odluka, administrativnu modernizaciju, kao i mjere čiji je cilj povećati motivaciju osoblja, kao što su poticaji za najbolje učinke.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju