Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FAO u ozbiljnoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija UN-a za hranu i poljoprivredu (FAO) suočava se s "ozbiljnom krizom" i treba je reformirati kako bi se suočila sa sve manjim proračunom, nedostatkom transparentnosti i nejasnim prioritetima.

Dokument na 395 stranica koji je objavljen na web stranici Agencije za hranu i poljoprivredu naglašava da unutar tog tijela postoji administrativna neučinkovitost i nedostaci u upravljanju. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Slika nije dostupna Jeftini i zdravi UN: Jedite kukce, mrave i ličinke!

Pritom je povjerenje u Agenciju niže od povjerenja u većinu drugih UN-ovih tijela.

Agencija nastavlja rasipati resurse, a njezine službe imaju vrlo slabe rezultate, kaže se u izvješću.

Od 1994/95. ukupni resursi koji su organizaciji na raspolaganju smanjili su se za 18 posto, naglašava se u dokumentu koji osim toga snažno osuđuje centraliziranu i sve glomazniju upravu.

Ipak, izvješće ne sugerira da bi se FAO trebao ugasiti već poziva na veću fleksibilnost u procesu donošenja odluka, administrativnu modernizaciju, kao i mjere čiji je cilj povećati motivaciju osoblja, kao što su poticaji za najbolje učinke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene