Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buktinje u Coloradu

Evakuirano 32.000 stanovnika: 'To je požar epskih razmjera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 32.000 stanovnika evakuirano je iz svojih domova zbog požara koji su se ponovno razbuktali u američkoj saveznoj državi Coloradu, objavile su lokalne vlasti.

Požari pokraj nekih od najpopularnijih turističkih odredišta u utorak su se pojačali, zahvatili kuće na rubnim područjima Colorado Springsa, primoravši na evakuaciju i djelatnike akademije vojnog zrakoplovstva SAD.

'To je požar epskih razmjera', rekao je načelnik vatrogasne službe Colorado Springsa Rich Brown. U ocjeni mu se pridružio i guverner Colorada John Hickenlooper koji je rekao da je ovo najgora sezona požara u povijesti te savezne države. Od početka požarne sezone poginulo je pet osoba.

Pročitajte i ovo Požar u trgovačkom centru u Varšavi Više od 200 vatrogasaca na terenu VIDEO Neviđeni požar uništio jedan od najvećih trgovačkih centara Lava dosegnula kuće u Grindaviku Najgori mogući scenarij VIDEO Zbog erupcije evakuiran grad na Islandu: Lava stigla do kuća, glavna cesta prema gradu je odsječena

>> Požar u Coloradu potjerao 11.000 ljudi iz njihovih domova

U Coloradu gori nekoliko požara a oblak dima sa požarišta visok je 6.100 metara. Zrakoplovstvo je na poprište katastrofe poslalo četiri zrakoplova C-130 preuređena za borbu protiv požara a najavilo je i slanje do 25 helikoptera. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene