Oluja Ciara hara u nedjelju zapadnom Europom, gdje su snažni vjetrovi i obilne kiše prekinuli ili poremetili željeznički, zračni i pomorski promet, a velik broj ljudi ostavili bez struje.

Galerija


Deutsche Ban će "počevši sa Sjevernom Rajnom - Vestfalijom postupno zaustaviti sav međugradski željeznički promet u glavnim željezničkim kolodvorima", objavila je željeznica na svojoj mrežnoj stranici.

Vezani članci Ciara (Foto: Profimedia) Dok je ona pozirala na naslovnici u vjenčanici, njezin ju je bivši zaručnik varao, no pronašla je "onog pravog" Ciara (Foto: AFP) Pjevačica uskočila u dekoltiranu haljinu pa pozirala s mužem koji ju je spasio od ljubavnog brodoloma

Vlak koji je prometovao između Amsterdama i Berlina, s 300 do 350 putnika, naletio je na srušeno drvo u okolici Emslanda, na zapadu zemlje, rekla je glasnogovornica Deutsche Bahna za agenciju France Presse.

Vatrogasci su stigli na mjesto događaja kako bi raščistili prugu.

Željeznički promet na zapadu i na sjeveru zemlje već je bio prekinut zbog srušenog drveća.

Više njemačkih međunarodnih zračnih luka moralo je otkazati letove zbog oluje koja je stigla sa sjevera i polako se kreće prema jugu.

Frankfurt, Berlin, Muenchen, ali i Koeln i Hannover, među ostalim, morali su otkazati polijetanja i slijetanja zrakoplova. U Duesseldorfu je u nedjelju otkazano 111 letova , objavila je na Twitteru kompanija koja upravlja zračnom lukom.

Ovakve vremenske prilike mogle bi potrajati do ponedjeljka a njemačka meterološka služba je izdala upozorenje koje vrijedi do ponedjeljka u 18.00 sati po mjesnom i po srednjoeuropskom vremenu.

U Francuskoj, gdje se najjači udari oluje očekuju na sjeveru zemlje, za 42 departmana je izdan narančasti meteoalarm a stanovnicima je upućen poziv da se klone šumovitih područja, obale i da ne isplovljavaju na more.

U Velikoj Britaniji koju je ova zimska oluja najviše pogodila, zračni, željeznički i pomorski promet je poremećen zbog jake kiše i udara vjetra većih od 130 km/h.

U Velikoj Britaniji su 92.000 kućanstava ostale bez električne energije a rijeke i potoci su se izlili.

Met Office je u Aberdaronu, selu na sjeveru Walesa, zabilježio udare vjetra od 150 km/h.

Desetci letova su otkazani ili kasne a British Airways je putnicima koji u nedjelju trebaju putovati ponudio mogućnost odgode leta. I Virgin Atlantic je otkazao nekoliko letova iz Heathrowa, najveće zračne luke u zemlji.

Trajektni promet između Calaisa i Dovera bio je u nedjelju u podne prekinut "do drukčije odluke".

U Galwayju, u Irskoj, u subotu navečer je otkazana svečanost otvorenja Europske prijestolnice kulture 2020. a aviokompanija Aer Lingus upozorila je na moguće kašnjenje i otkazivanje letova.

Zračni promet u Belgiji također je poremećen, otkazano je šezdesetak letova u polasku i u dolasku u bruxellesku zračnu luku.

U Luksemburgu će javne škole u ponedjeljak biti zatvorene zbog upozorenja na iznimno loše vremenske prilike toga dana. (Hina)