Ethiopian Airlines prizemljio je do daljnjeg svoju flotu Boeing 737 MAX 8, priopćila je zrakoplovna tvrtka na svom računu na Twitteru u ponedjeljak, dan nakon nesreće u kojoj je u jednom od njihovih zrakoplova iste vrste poginulo 157 ljudi.

Galerija


"Iako još ne znamo uzrok nesreće, morali smo odlučiti da tu flotu zamijenimo kao dodatnu mjeru opreza", naveo je zrakoplovni prijevoznik.

Vezani članci Prometna policija, ilustracija Pripreme za otvaranje terasa kafića? Napuhao 3,80 promila pa lakše ozlijedio putnicu Nesreća na autocesti OBAVEZNO očistite led s krova automobila, inače ste opasni za sve oko sebe!

Ethiopian Airlines ima flotu od četiri zrakoplova 737 MAX 8, ne računajući onaj koji se srušio u nedjelju, prema internetskoj stranici za praćenje letova FlightRadar24.

Nakon nesreće u Etiopiji i Kina je u ponedjeljak naložila svojim zrakoplovnim tvrtkama da do 18 sati obustave letove zrakoplovima 737 MAX 8.

Riječ o drugoj takvoj nesreći iste vrste zrakoplova - u listopadu prošle godine srušio se i Boeing 737 MAX 8 indonezijskog Lion Aira. (Hina)

Postaje li Hrvatska država na antidepresivima? Sve više Hrvata traži pomoć psihijatra

Kustić: "HDZ je pobjednik ovih izbora, za 15 posto smo jači od liste Darka Milinovića"