Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Izbori najpreciznija anketa"

Kustić: "HDZ je pobjednik ovih izbora, za 15 posto smo jači od liste Darka Milinovića"

Završni skup HDZ-a prije izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr)
Završni skup HDZ-a prije izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Završni skup HDZ-a prije izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Završni skup HDZ-a prije izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Konferencija za novinare HDZ-a nakon objave rezultata izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Konferencija za novinare HDZ-a nakon objave rezultata izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Konferencija za novinare HDZ-a nakon objave rezultata izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
U Ličko-senjskoj županiji u 19 sati zatvorena su biračka mjesta. Nositelj liste HDZ-a Marijan Kustić proglasio je pobjedu svoje stranke.

Marijan Kustić, nositelj liste HDZ-a, proglasio je pobjedu na izborima u Ličko-senjskoj županiji.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Andrej Plenković Gong analizirao HDZ botovima napada oporbu i građane: "Takvim se metodama koristio i Aleksandar Vučić"

"Ono što bih ja sad izrekao, je to da je HDZ s koalicijskim partnerima pobijedio na izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Zahvaljujem svima koji su nam dali povjerenje. Hvala svima koji su izašli na izbore, ali i onima koji nisu. Uvjeren sam da ćemo ih uvjeriti svojim radom, da na idućim izborima glasaju za nas", rekao je Kustić. 

Osvrnuo se i na predizborne ankete. "Ankete su najavljivale spektakularno da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kada je u pitanju pobjeda. No, rekao sam da su izbori najprecizinija anketa.

Ovaj puta smo pokazali da je HDZ najjača opcija u Ličko-senjskoj županiji i tako će biti i u budućnosti. Još jedno veliko hvala svima koji su sudjelovali u ovim izborima.

Mi ćemo se od sutra spremati za Županijsku skupštinu. HDZ je dobio 35 posto. Mi smo 15 posto jači od liste Darka Milinovića", rekao je Kustić i najavio da će HDZ imati svog predsjednika Županijske skupštine.

"Da li ćemo imati svog župana? Znam na što aludirate, prije toga idemo formirati Skupštinu, to je prvi zadatak. Trebamo prvo razgovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima, onda ćemo razgovarati o drugim stvarima", napomenuo je.

Na pitanje o mogućoj suradnji s Milinovićem, Kustić je najavio da će razgovarati sa svima. Nije htio odgovoriti na pitanje hoće li opet ići na rušenje proračuna kako bi se rušilo i župana Darka Milinovića.

Na konstataciju da nakon mnogo godina, HDZ ipak nema većinu u Skupštini, Kustić je odgovorio: "HDZ je pobijedio na ovim izborima i to je najbitnije".

Nositelj liste HDZ-a komentirao je i rezultate u Gospiću, rekavši kako je to očekivano i da ga ništa nije iznenadilo. Podsjetio je kako je stranka očekivala da će imati između 35 i 40 posto.

"Vratili smo neke gradove, a nadam se da ćemo na idućim izborima osvojiti neke nove općine", izjavio je Kustić, a na ponovljeno pitanje o mogućoj koaliciji s Darkom Milinovićem odgovorio je: "Vama je to jako simpatično i znam da vam je to jako zanimljivo.

Rekao sam da ćemo razgovarati s potencijalnim koalicijim partnerima i radit ćemo na formiranju Skupštine. Tko je od nas odbio išta? Mi smo rekli da smo spremni razgovarati sa svima", objasnio je Kustić te istaknuo kako je do izbora moralo doći jer je stanje prije Nove godine bilo neodrživo.

Zaključno je poručio: "Danas je praznik demokracije, a ono što je najbitnije, pokazali smo da smo najjača opcija u Ličko-senjskoj županiji".

Aktualno Milinović: "Pokazao onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim" Darko Milinović i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Darko Milinović, nositelj nezavisne liste na prijevremenim izborima u Ličko-senjskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) Darko Milinović, nositelj nezavisne liste na prijevremenim izborima u Ličko-senjskoj županiji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Konferencija za novinare Darka Milinovića nakon objave rezultata izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Milinović: "Pokazao onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim" 1/3 >>

Aktualno Gradonačelnik Gospića: "Nismo još pregovarali, odluku o suradnji donijet ćemo kada vidimo rezultate izbora" +0 Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) i Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Gradonačelnik Gospića: "Nismo još pregovarali, odluku o suradnji donijet ćemo kada vidimo rezultate izbora" 1/1 >>

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene