Fotografija Pabla Escobara u u tematskom parku Hacienda Napoles u Kolumbiji
Fotografija Pabla Escobara u u tematskom parku Hacienda Napoles u Kolumbiji Foto: Afp

U vreći s novcem nećak Nicolas Escobar našao je i grumen zlata, komunikacijske uređaje, snimke, pisaći stroj, olovku i kameru s filmom koji se nije mogao razviti.


Nećak pokojnog vođe kolumbijskog narkokartela Pabla Escobara otkrio je jedno od njegovih skrovišta s 18 milijuna dolara, prenijela je u srijedu mreža Red Mas Noticias.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Kralj kokaina sakrio bogatstvo: Ronioci traže 70 milijardi dolara Pabla Escobara Slika nije dostupna MOJ OTAC - KRALJ KOKAINA Kako je Pablo Escobar pobjegao iz zatvora kojeg je sam izgradio

Nicolas Escobar kazao je za tu mrežu da je skrovište bilo u njegovoj kući u Medellinu, gradu u kojemu je Pablo Escobar imao ''sjedište''. Rekao je da ga je ukazanje dovelo do određenog dijela kuće gdje je otkrio zalihu u smrdljivoj plastičnoj vreći.

Desetljeća stare novčanice bile su u toliko lošem stanju da su neupotrebljive, prema izvješću. U vreći je bio i grumen zlata, komunikacijski uređaji, snimke, pisaći stroj, olovka i kamera s filmom koji se nije mogao razviti.

Priče o Escobarovim skrovištima još kruže Medellinom. Nicolas Escobar, koji se ponosi srodstvom s narkovođom, kazao je kako je pronašao već nekoliko skrovišta.

Jedan od najbogatijih kriminalaca u ljudskoj povijesti Pablo Escobar imao je milijarde dolara godišnjih prihoda. Optužen za oko 6000 ubojstava, a sam vođa narkokartela ubijen je 1993. u dobi od 44 godine u Medellinu.