Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eric Cantor na listi McCainovih potpredsjedničkih kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanski kongresmen iz Virginije 45-godišnji Eric Cantor novo je ime na listi mogućih kandidata za potpredsjednika koji bi trebao krenuti s Johnom McCainom u utrku za Bijelu kuću.

Izborni stožer republikanskog predsjedničkog kandidata McCaina zatražio je od Erica Cantora osobne dokumente, objavila je u nedjelju novinska agencija Associated Press, pozivajući se na neimenovanog republikanca koji je upoznat sa razgovorima između izbornog stožera McCaina i Cantora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna John McCain i Hillary Clinton pobjednici predizbora na Floridi Slika nije dostupna SAD: Još jedan predsjednički kandidat

Cantor je odbio komentirati ovu informaciju, a isto je učinio i McCainov glasnogovornik Brian Rogers, koji je kazao kako "nemaju nikakav komentar kad je u pitanju kandidat za potpredsjednika".

Dosad su kao mogući potpredsjednički kandidati u McCainovoj kampanji spominjani guverner Minnesote Tim Pawlenty, bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney, te bivši kongresmen iz Ohioa Rob Portman.

Cantor je u Kongres prvi puta izabran 2000. godine. Otad je na svim izborima za Kongres lakoćom pobjeđivao svoje protukandidate iz Demokratske stranke. Trenutno je zamjenik šefa republikanskog zastupničkog kluba u Kongresu.

Ima nekoliko razloga zašto bi on bio idealan potpredsjednički kandidat u McCainovoj kampanji. Cantor ima veliku podršku konzervativaca unutar Republikanske stranke, dok se McCaina percipira kao liberala. McCain će u kolovozu napuniti 72 godine, a 45-godišnji Cantor bi donio glasove mlađih birača.

Također, Cantor je Židov i mogao bi donijeti glasove Amerikanaca židovskog podrijetla. Ukoliko bi McCain pobijedio na predsjedničkim izborima, onda bi Cantor bio prvi potpredsjednik židovskog podrijetla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene