Obavijesti Video Pretražite Navigacija
parafrazirao bismarcka

Bolje ne znati što je unutra: Macron svoje razgovore s Trumpom usporedio s – kobasicama

Prisnost Donalda Trumpa i Emmanuela Macrona koja je mnogima zapela za oko (Foto: Getty Images) - 4
Prisnost Donalda Trumpa i Emmanuela Macrona koja je mnogima zapela za oko (Foto: Getty Images) - 4 Foto: Getty Images
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u utorak da su njegovi telefonski razgovori s američkim kolegom Donaldom Trumpom i drugim svjetskim čelnicima kao kobasice – bolje je ne znati što je unutra.

Emmanuela Macrona tijekom konferencije za novinare s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom pitali su o izvješću CNN-a po kojem je telefonski razgovor prošlog tjedna između njega i Donalda Trumpa bio "grozan".

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Parafrazirajući pruskog državnika Otta von Bismarcka, Macron je objasnio zašto se suzdržava od komentara svojih razgovara s drugim svjetskim vođama. "Kao što je Bismark govorio, ako objasnimo ljudima kako se rade kobasice, teško da će ih nastaviti jesti", rekao je novinarima.

Kratka izjava Elizejske palače o prošlotjednom razgovoru Macrona i Trumpa kaže da je Macron nazvao Trumpovu odluku da uvede carine na uvoz čelika i aluminija iz savezničkih zemalja "nezakonitom i pogrešnom".

Kraće priopćenje Bijele kuće kaže da se razgovor fokusirao na trgovinu i imigracije.

Za razliku od njegova prethodnika Francoisa Hollandea, Macron voli sedmu silu držati na pristojnoj udaljenosti.

"Ovdje u Parizu ne komentiramo kako su stvari išle ili koliko su tople, hladne ili grozne. Samo idemo dalje i radimo", kazao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene