Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila mu je učiteljica

Macron je 25 godina stariju suprugu upoznao s 15, a već sa 17 godina je znao da je želi oženiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako 39-godišnji Emmanuel Macron pobijedi u drugom krugu francuskih predsjedničkih izbora, prva dama postat će 25 godina starija Brigitte Trogneux, danas baka sedmero unučadi koja mu je bila učiteljica dok je bio tinejdžer.

64-godišnja Brigitte Trogneux upoznala je Emmanuela Macrona, današnjeg supruga, kad je imao 15 godina. Bila mu je učiteljica, a kasnije i voditeljica dramske skupine u kojoj je glumio kao tinejdžer.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Britanski kralj Karlo III. stigao u državni posjet Francuskoj trodnevni državni posjet Britanski kralj Charles stigao u Francusku, nisu svi Parižani entuzijastični: "Nije toliko drag, nemamo dugu povijest"

Gđa. Trogneux je u nedjelju navečer stajala je uz svojeg supruga te mahala i osmjehivala se nakon što je osvojio prvo mjesto ispred Marine Le Pen u prvom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj.

"Kada je imao 17 godina Emmanuel mi je rekao: Što god radila, ja ću te oženiti", ispričala je u intervjuu za magazin Paris Match prošle godine, prenosi Daily Mail.

Vezu su započeli kada je Macron s 18 godina glumio u dramskoj predstavi koju je ona vodila u privatnoj jezuitskoj školi u Amiensu, na sjeveru Francuske. Tada se zvala Brigitte Auziere i bila je udana majka troje djece. Iako je Macron posljednju godinu školovanja nastavio u Parizu, nastavili su vezu.

"Sate i sate smo prpvpdili na telefonu", prisjetio se Macron kako je sve počelo.

Moguća buduća prva dama Francuske je kazala kako ju je osvojio - strpljenjem. 

"Nije bio tinejdžer, imao je ravnopravan odnos s odraslima".

S vremenom se razvela od tadašnjeg supruga i preselila u Pariz. Od tada su zajedno. Vjenčali su se 2007., a iako nije uzela njegovo prezime gđa. Trogneux mu je najveća podrška. 

"Ne skrivam je. Ona je dio mojeg života, oduvijek je bila", kazao je Macron u intervjuu za francusku televiziju.

Tijekom govora prošlog mjeseca par se poljubio na pozornici, a Marcon je okupljenima pristašama rekao: "Dugujem joj jako puno, ona je zaslužna što sam danas ovakva osoba".

Dodao je kako njegova supruga nikada neće biti "iza njega".

"Ako me izaberu... Ne, oprostite... Kada me izaberu ona će biti ovdje, i imat će svoju ulogu i svoje mjesto", kazao je Macron.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene