Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerika upozorava

Žele ponoviti napad 9/11: "Teroristički fanatici planiraju otmice aviona i veliku eksploziju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država i druge terorističke skupine povezane s ekstremnim islamizmom planiraju otmicu aviona i napad poput onog 9/11 na njujorške blizance.

Elaine Duke, američka državna tajnica za sigurnost, upozorila je da bi teroristi opet mogli izvesti napad sličan onom od 11. rujna 2001. godine na američki World Trade Centar.

"Prijetnja je i dalje vrlo ozbiljna", rekla je Duke na događaju u američkom veleposlanstvu u Londonu.

"Terorističke grupe, Islamska država, ali i druge, žele veliku eksploziju kao što je to bilo 9/11. Žele srušiti avione, informacije obavještajnih službi i više su nego jasne. Međutim, za sve te aktivnosti treba im novac, pozornost javnosti, trebaju im članovi koji će biti aktivni i angažirani, a sve to postižu manjim napadima. Njihov je cilj stvoriti atmosferu straha pomoću napada vozilima ili pak krvoprolića različitim oružjem, no to ne znači da su odustali od velikog napada i otmice zrakoplova", kazala je Duke okupljenima.

Najavila je i da će SAD i Velika Britanija zatražiti od društvenih mreža da više poduzmu na uklanjanju ekstremističke propagande jer velikim dijelom preko njih Islamska država provodi radikalizaciju i regrutiranje iz zemalja Zapada. Unatoč porazu ISIS-a u Siriji i gubitku Rakke, američka državna tajnica za domovinsku sigurnost rekla je da očekuju da će svoje aktivnosti Islamska država pojačati na društvenim mrežama, prenosi Independent.
 

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene