Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 15 osoba poginulo danas kada su dva bombaša samoubojice napala kontrolnu točku i autobus koji je prevozio sigurnosno osoblje u sjedište pakistanske obavještajne agencije ISI u gradu Rawalpindi, nedaleko Islamabada.


Glavni napad bio je usmjeren na autobus koji je ulazio na glavni ulaz kampa, pri čemu, prema prvim izvještajima, stradalo 12 osoba, kazao je glasnogovornik vojske general bojnik Waheed Arshad.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe

Drugi napadač aktivirao je auto bombu kod kontrolne točke sjedišta vojske, koje se nalazi oko tri kilometara dalje. Dva vojnika i napadač su poginuli, kazao je Arshad.

To je posljednji u nizu samoubilačkih napada na vojne baze i
obavještajne službe od strane, kako se sumnja, pro-talibanskih ekstremista.

Cilj subotnjih napada vjerojatno je utjecaj na odluku pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa da ukine izvanredno stanje koje je uveo 3. studenoga, pozivajući se na rast islamskog ekstremizma i terorizma.