Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teroristički napad u Pakistanu, najmanje 15 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 15 osoba poginulo danas kada su dva bombaša samoubojice napala kontrolnu točku i autobus koji je prevozio sigurnosno osoblje u sjedište pakistanske obavještajne agencije ISI u gradu Rawalpindi, nedaleko Islamabada.

Glavni napad bio je usmjeren na autobus koji je ulazio na glavni ulaz kampa, pri čemu, prema prvim izvještajima, stradalo 12 osoba, kazao je glasnogovornik vojske general bojnik Waheed Arshad.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

Drugi napadač aktivirao je auto bombu kod kontrolne točke sjedišta vojske, koje se nalazi oko tri kilometara dalje. Dva vojnika i napadač su poginuli, kazao je Arshad.

To je posljednji u nizu samoubilačkih napada na vojne baze i
obavještajne službe od strane, kako se sumnja, pro-talibanskih ekstremista.

Cilj subotnjih napada vjerojatno je utjecaj na odluku pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa da ukine izvanredno stanje koje je uveo 3. studenoga, pozivajući se na rast islamskog ekstremizma i terorizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene