Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kasno u nedjelju snažna eksplozija odjeknula je u središtu Atene, oštetivši pritom zgradu jedne banke i jednog osiguravajućeg društva, prenose mediji.


Eksplozija je bila iznimno jaka i mnoge je probudila, no nema informacija o poginulima ili ranjenima, jer je policija nakon anonimnog poziva na vrijeme raščistila područje, priopćila je državna televizija.

Vezani članci Krešmir Kuk, seizmolog Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca" Slika nije dostupna Detonacija u Zagrebu: Aktivirao eksplozivnu napravu

Eksploziju su čuli i stanovnici Pireja, oko četiri km udaljenog od Atene. Jako su oštećene zgrade u aveniji Syngru. Prvi katovi banke i osiguravajućeg društva gotovo su potpuno uništeni, a stradali su i automobili parkirani u blizini.

Anonimna dojava upućena je ljevičarskom listu Elefherotypia, nedugo prije eksplozije. Policija je raščistila područja u roku od 15 minuta. Vlasti vjeruju da iza eksplozije stoje ljevičarske skupine koje su u zadnjih nekoliko mjeseci više puta napale policiju i policijske postaje. (Hina)