Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Bruxellesu

Napadač nosio ruksak i pojas s eksplozivom: ''Povikao je 'Allahu Akbar' i raznio kolica za prtljagu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na glavnom kolodvoru u Bruxellesu vojska je upucala napadača koji je aktivirao eksplozivnu napravu. Vjeruje se da nitko osim napadača nije ozlijeđen, a policija je potvrdila da je situacija pod kontrolom. Svjedoci kažu da je napadač vikao "Alah je velik", nakon čega je aktivirao eksploziv.

Belgijske novine La Libre prenose izjavu tužitelja da je osoba koja je ubijena nosila ruksak i pojas s eksplozivom. Dodaju da je detonirao eksplozivnu napravu nakon što je privukao pažnju vojnika koji su bili na glavnom kolodvoru. 

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Slika nije dostupna Identificiran Najim UŽIVO - U tijeku racije diljem Belgije, čeka se identifikacija nepoznatog napadača

Vjeruje se da nitko drugi u eksploziji nije ozlijeđen. Policija tvrdi da je situacija pod kontrolom

Glavni željeznički kolodvor i središnji trg u Bruxellesu evakuirani su nakon eksplozije. 

Osoba koja je nosila pojas s eksplozivom "neutralizirana" je unutar kolodvora, javlja BBC, pozivajući se na belgijske medije. 

 

Svjedoci javljaju da se radilo o manjoj eksploziji. 

 

 

Reuters javlja da belgijska policija kaže kako su nakon manje eksplozije "osobu neutralizirali" vojnici koji su čuvali željezničku stanicu te da nije bilo drugih žrtava.

"Trenutno su na stanici jake policijske snage i sve je pod kontrolom", prenosi Reuters riječi glasnogovornika policije. 

Vikao "Allahu Akbar"

Nicolas Van Herrewegen, radnik na željeznici, ispričao je novinarima da je čuo kako netko viče, nakon čega se spustio na mezanin stanice. "Tad je povikao 'Allahu Akbar' i raznio kolica za prtljagu", prenosi AFP njegove riječi. Van Herrewegen kaže da je bio iza zida kad se dogodila eksplozija, nakon čega se spustio i rekao kolegama da evakuiraju stanicu. Tvrdi da je osumnjičeni još uvijek bio negdje na stanici, ali poslije ga nisu vidjeli. 

"Nije to bila velika eksplozija, ali je udar bio prilično jak", dodao je Van Herrewegen. Za napadača je rekao da je jače građe, tamnije puti i kratko ošišan. Kaže da je bio odjeven u bijelu majicu i traperice. "Vidio sam da ima nešto na sebi jer sam vidio kako vire žice, pa bi to mogao biti samoubilački prsluk", kaže Van Herrewegen.

U napadu prije godinu dana poginule 32 osobe

Bruxelles je već bio meta terorističkog napada u ožujku 2016. godine, kada su u eksplozijama u stanici podzemne željeznice Maelbeek i u zračnoj luci poginule 32 osobe. Odgovornost za napad tada je preuzela Islamska država. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene