Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabotaža

Egipatski plinovod prema Jordanu i Izraelu dignut u zrak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saboteri su u ponedjeljak digli u zrak egipatski plinovod prema Jordanu i Izraelu, rekli su očevidci i sigurnosni izvori, nekoliko sati prije početka prvih slobodnih izbora otkako je u veljači svrgnut predsjednik Hosni Mubarak.

Eksplozija je detonirana zapadno od Al-Ariša na Sinaju, izjavio je očevidac. Državna novinska agencija MENA javila je da se eksplozija dogodila na području Al-Sabila.

Sigurnosne snage i vatrogasni kamioni pohitali su na lice mjesta.

Plinovod kojim se plin doprema u Jordan i Izrael, zadnji put je napadnut 25. studenog. Ovo je peti takav napad otkako je 11. veljače Mubarak odstupio s vlasti, premda je plinovod prvi put napadnut nekoliko dana ranije.

Egipatski dvadesetogodišnji ugovor s Izraelom, potpisan za Mubarakove vladavine, nepopularan je u egipatskoj javnosti jer, kako tvrde njegovi kritičari, židovska država ne plaća dovoljno za plin.

Vlada je ovaj mjesec rekla da će pooštriti sigurnosne mjere duž plinovoda postavljanjem alarmnih uređaja i uvođenjem sigurnosnih ophodnja koje će povjeriti beduinskim urođenicima. (Hina)

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Sumnja se na sabotažu Egipat: Eksplozija ponovno oštetila plinovod prema Izraelu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene