Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Egipat: Muslimani spaljivali kršćanske trgovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatska policija uhitila je danas sedam muslimana nakon divljanja po gradu Isna na jugu zemlje u kojem je uništeno ili spaljeno 13 trgovina u vlasništvu kršćana i oštećeno pročelje koptske crkve, objavili su sigurnosni izvori.

U policiji kažu da je spaljen jedan automobil i motocikl, a čini se da su vandali pokušali spaliti i kršćansku crkvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudska odluka Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah Slika nije dostupna Papa Franjo pozdravio muslimane 'Želio bih pozdraviti našu braću diljem svijeta'

Napetosti u tom gradu traju već nekoliko dana, a pojedinačni
incidenti prijete izbijanjem vjerskog nasilja širih razmjera. 

Policijaje stoga pojačala patrole na ulicama.

Tenzije su se pojavile kada je u skupina ljutih muslimama u srijedu okružila i porazbijala trgovinu u vlasništvu kopta u kojoj je, prema njihovim informacijama, jedna muslimanska djevojka vodila ljubav s dvojicom kršćanskih mladića.

Nedjeljni nemiri uslijedili su, pak, nakon što su vlasnici trgovine optužili jednu muslimanku da je ukrala mobitel. Policija ju je oslobodila optužbi i pustila.

To su najteži sukobi kršćana i muslimana u Egiptu od 1999. godine kada je na jugu zemlje ubijeno 20 i ozlijeđeno 22 kršćana, a uništeni deseci njihovih trgovina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene