Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po više točaka optužnice

Edin Džeko osuđen na 12 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ubojstva ratnih zarobljenika i civila na 12 godina zatvora osuđen je Edin Džeko.

Edin Džeko, bivši pripadnik Specijalnog odreda za posebne namjene Štaba Vrhovne komande Armije RBiH 'Zulfikar', danas je osuđen na 12 godina zatvora za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i zarobljenika u Trusini kod Konjica, piše Klix.ba.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Slika nije dostupna jedna žrtva još se vodi kao nestali Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru

Sud Bosne i Hercegovine osudio je Džeku na 10 godina zatvora zbog ubojstva, odnosno sudjelovanja u strijeljanju šestorice ratnih zarobljenika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane nakon pada Trusine 16. aprila 1993. godine, a na sedam godina zatvora za ubojstvo dvoje civila, supružnika Ivanković, te mu je određena jedinstvena kazna od 12 godina zatvora.

Zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima uhićen bivši pripadnik vojske bosanskih Srba!

U optužnici se navodilo i da je optuženi Džeko za vrijeme rata u BiH i u vrijeme oružanog sukoba između Armije RBiH i HVO-a, kršio pravila međunarodnog prava, te učestvovao u ubojstvu, mučenju, nečovječnom postupanju, protuzakonitom zatvaranju i pljačkanju imovine civila i ratnih zarobljenika u selu Trusina i na još nekoliko lokaliteta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene