Obavijesti Video Pretražite Navigacija
E to je bila rasprodaja!

Zbog tehničke pogreške Amazon nudio tisuće proizvoda za 10 lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodavači su se požalili da su preko noći ostali bez tisuća funti, ali zato su kupci iskoristitli priliku i kupovali po smiješno niskim cijenama.

Zbog tehničke pogreške na Amazonovom softveru koji podešava cijene proizvoda, tisuće predmeta našlo se u prodaji po cijeni od tek jednog penija, odnosno oko 10 lipa.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac ''Za tebe sve'' Procurile poruke Gabrijele Žalac i Josipe Rimac: Pogledajte koga spominju Slika nije dostupna nitko ga nije ispravio VIDEO Kakav gaf: Argentinski političar pozvao na minutu šutnje "palima u Hrvatskoj" u ratu s Rusijom

U ponudi koja je privukla mnoge kupce našli su se odjeća, igračke, zdravstveni i mnogi drugi proizvodi. Prodavači su se sada okomili na maloprodajnog diva tvrdeći da postoji mogućnost da će bankrotirati jer su zbog pogreške izgubili velike količine novca, piše Daily Mail.

Judith Blackford primjerice tvrdi da je preko noći ostala bez 20 tisuća funti, dok je još jedna prodavačica imena Belle rekla da je njezin posao suočen s gubitkom od oko 30 tisuća funti. Prema nekim izvješćima, postoje i oni čiji se gubici penju do čak 100 tisuća funti.

Dirljiva poruka 29-godišnje Martine: Generacijo, nemate pojma koliko mi je krivo...

Do problema za prodavače, a radosnog trenutka za kupce došlo je u petak navečer kada se pokvario dio softvera koji je dizajniran da automatski izmjenjuje cijene proizvoda kako bi ponuđeni artikli bili konkurentni sličnim poizvodima koji se prodaju na drugim stranicama. Inače, softver u suradnji s Amazonom održava vanjski suradnik, odnosno tvrtka RepricerExpress

Iako je pogreška trajala nešto više od sat vremena, informacija se brzo proširila društvenim medijima pa su mnogi kupci odlučili zgrabiti priliku i kupiti proizvode po smiješno niskim cijenama.

Narudžbe otkazane

Iz Amazona su obavijestili kako je većina narudžbi otkazana te će nastaviti rješavati problem s prodavačima čije se narudžbe i dalje obrađuju.

Amazon predstavio 'najsnažniji jeftini tablet'

Zbog pogreške se ispričao izvršni direktor RepricerExpressa, Thomas Doherty, i poručio da pokušavaju otkriti zbog čega se problem pojavio, te da će osigurati da se to više nikad ne ponovi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene