Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVOJAC IZ NOĆNE MORE

Dvije Ukrajinke organizirale mrežu prostitucije u BiH: Novačile djevojke, zlostavljale ih i prisiljavale da prodaju svoje tijelo

Stop zlostavljanju, ilustracija
Stop zlostavljanju, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Tužiteljstvo BiH podignulo je u petak optužnicu protiv dvije državljanke Ukrajine koje tereti za organiziranje široke mreže prostitucije i trgovine djevojkama s područja istočne Europe.

A. Ž. (60) i N. N. (32) u pritvoru su u BiH, a optužene su da su od početka 2019. pa do kraja siječnja 2021. na području Mostara, Banje Luke i Bijeljine organizirale skupinu čiji je cilj bio trgovina ljudima.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane" Potres u BiH 3,0 Novi potres jutros u BiH, osjetio se i u našoj zemlji: "Probudio me, zatreslo i tutnjalo"

Novačile su djevojke uglavnom s područja Ukrajine i Rusije i dovodile ih u BiH gdje su ih prisiljavali na prostituciju, a istragom je utvrđeno kako je kod nekih od njih to prouzročilo teške fizičke i psihičke posljedice.

Utvrđeno je kako je žrtvom lanca prostitucije bilo najmanje 17 djevojaka prisiljenih pružati seksualne usluge za novac, koji su morale predavati organizatoricama.

Djevojke koje bi se pobunile zbog tretmana bile su zlostavljane.

Iz Tužiteljstva BiH naveli su kako je istraga o ovom slučaju vođena u suradnji s partnerskim agencijama u inozemstvu, a ukoliko Sud BiH potvrdi optužnicu na suđenju će se krivnja optuženih Ukrajinki dokazivati uz saslušanje 42 svjedoka i brojne materijalne dokaze.

Za ovakva kaznena djela u BiH je propisana minimalna kazna od deset godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene