Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kritiziranja rata protiv droge

Duterte prijeti izgonom europskih veleposlanika: "Imate 24 sata da napustite moju zemlju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte zaprijetio je da će protjerati europske veleposlanike zbog navodnog miješanja u unutarnje stvari zemlje kritiziranjem kontroverznog vladinog rata protiv droge.

Ta je prijetnja uslijedila nakon što je skupina europarlamentaraca upozorila da bi se Filipinima mogle uvesti sankcije ako se ne zaustavi niz ubojstava povezanih s borbom protiv narkotika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Slika nije dostupna Ako su "glasine" točne Filipinski predsjednik naredio policiji da ubije njegova najstarijeg sina

Duterte je također ustvrdio da "glupi dečki iz Europske unije" žele Filipine izbaciti iz UN-a. "Mislite li da će se Rusija i Kina s time složiti? Mislite da će se ostale zemlje članice ASEAN-a na to pristati?", upitao je Duterte.

"Veleposlanici tih zemalja, ako me slušate, odmah mi odgovorite, jer bismo sutra mogli prekinuti diplomatske kanale. Imate 24 sata da napustite moju zemlju. Svi do jednog!" istaknuo je.

Europske zemlje među najžešćim su kritičarima vladine kampanje protiv droge u kojoj je u policijskim akcijama ubijeno više od 3000 ljudi.

Skupine za ljudska prava zatražile su neovisnu istragu, tvrdeći da se taj broj penje i do 12.000 ubijenih osumnjičenika koji nisu imali priliku braniti se na sudu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene