Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijeljena mišljenja

VIDEO Ruski i ukrajinski vojnici zajedno pjevali na bojištu? "Procvjetale su jabuke i kruške, digle se magle iznad rijeka"

Vojnici na bojištu pjevali sovjetsku pjesmu
Vojnici na bojištu pjevali sovjetsku pjesmu Foto: X/Maimunka News
Na nultoj liniji između Ukrajine i Rusije zaorila je stara sovjetska pjesma Katjuša.

Internetom kruži snimka s bojišta u istočnoj Ukrajini. Naime, u šumi na takozvanoj "nultoj liniji" između položaja Ukrajine i Rusije čula se pjesma koja je nekada bila simbol zajedništva danas zaraćenih naroda.

Pročitajte i ovo Pacijet u St. Francis Medical Centeru sretne vijesti Pronađena obitelj muškarca čiji jezik nitko nije razumio: "Bit će im sretna Nova godina"

Na snimci se čuje kako je Ruski vojnik najprije upitao "Ima li koga", a nakon povika s druge strane, zapjevao je Katjušu, pjesmu koja je popularnost postigla za vrijeme Drugog svjetskog rata.

 

 

"Procvjetale su jabuke i kruške, digle se magle iznad rijeka", započeo je ruski vojnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija strava u SAD-u Majka (35) osumnjičena za ubojstvo dvoje i pokušaj ubojstva trećeg djeteta: U bijegu je, za njom traga i FBI

"Došla je do strme obale Katjuše…", uslijedio je odgovor s druge strane, piše 24ur

Video se ubrzo proširio društvenim mrežama, a mišljenja su podijeljena. Dok jedni vjeruju da se s druge strane zaista nalaze ukrajinski vojnici, drugi vjeruju da je samo riječ o ruskoj propagandi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene