Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na prvom mjestu

Loše vijesti za neoprezne vozače: Policija postavlja još nadzornih kamera, evo gdje će ih biti najviše

Aktualno Galerija Kamera za nadzor brzine - 1 Kamera za nadzor brzine - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Kamera za nadzor brzine - 2 Kamera za nadzor brzine - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Promet - 1 Promet - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Promet - 2 Galerija 1/4 >>
Brzina je još uvijek prva ubojica u prometu. Upravo zbog toga, policija postavlja nove kamere za nadzor brzine. Osim što će snimiti one prebrze, snimit će i vozače koji telefoniraju, ne koriste pojas ili nepropisno pretječu.

Policijskih nadzornih kamera je u Hrvatskoj skoro 400, a uskoro će ih biti još više.

"Mi smo ih postavili na one lokacije koje su bile ugrožene zbog brzine. Tu su se događale prometne nesreće zbog brzine i to teške prometne nesreće. U prvoj polovici iduće godine na naše će prometnice doći još stotinjak tih kamera, ali i u idućim godinama također to nastavljamo", objasnio je Josip Mataija, voditelj Službe prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Požar u Daruvaru Naložena obdukcija Tragedija u Daruvaru: Vatrena stihija progutala stan, u požarištu pronađeno tijelo

Najviše kamera postavljeno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 52, slijedi Zadar sa 17, a na površini Zagreba i Zagrebačke županije nalazi se 18 kamera.

"Snimat će nepropisno pretjecanje, nepropisno obilaženje, nekorištenje sigurnosnog pojasa ili nepropisno korištenje mobitela", rekao je Mataija.

Više o novim kamerama možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene