Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnička akademija

Pogledajte snimke vatrene stihije koja guta Mack, premijerka je "slomljenog srca": "Ovo je zaista iznimno teška situacija"

Požar u Glasgowu (Printscreen Reuters)
Požar u Glasgowu (Printscreen Reuters)
Aktualno Galerija Požar koji je 2014. zahvatio Školu za umjetnost u Glasgowu (Foto: AFP) Požar koji je 2014. zahvatio Školu za umjetnost u Glasgowu (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Glasgowu (Printscreen Reuters) Požar u Glasgowu (Printscreen Reuters) +0 Požar u Glasgowu (Printscreen Reuters) Galerija 1/3 >>
Jedna od najcjenjenijih umjetničkih akademija na svijetu, ona u Glasgowu u Škotskoj, smještena u staroj povijesnoj zgradi, u noći na subotu stradala je u požaru, četiri godine nakon što ju je već načela vatrena stihija.

U požaru nije bilo ozlijeđenih, objavili su vatrogasci koji su nešto prije ponoći pozvani na intervenciju.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Škotska premijerka Nicola Sturgeon rekla je da je "slomljenog srca". "Ovo je zaista iznimno teška situacija", napisala je na Twitteru.

Povijesna zgrada arhitekta Charlesa Rennieja Mackintosha, stara je više od stoljeća.

Ista zgrada već je stradala u požaru u svibnju 2014.

"Mack je bio u fazi obnove nakon prošlog požara 2014.", pojasnio je gradski zastupnik Paul Sweeney na Twitteru. S aspekta arhitekture, radi se o najvažnijoj zgradi u Glasgowu, "ne možemo izgubiti tu zgradu", dodao je.

Umjetnička akademija u Glasgowu, jedna od najstarijih britanskih institucija posvećenih umjetnosti i dizajnu, osnovana je 1845. i formirala je brojne velike umjetnike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene