Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratko je trajalo

Panika u Moldaviji, iznenada zatvoren zračni prostor: "Molimo vas da ostanete mirni..."

F-22 Raptor
F-22 Raptor Foto: RADOSLAW JOZWIAK / AFP
Moldavija je nakratko zatvorila svoj zračni prostor u utorak, dan pošto je predsjednica Maia Sandu optužila Rusiju za tajnu urotu kako bi srušila legitimnu vladu te zemlje stiješnjene između Rumunjske i Ukrajine.

Izvor iz međunarodne luke u Kišinjevu je za Reuters rekao da je zračni prostor zatvoren zbog sigurnosnih razloga.

"Dragi putnici, zračni prostor Republike Moldavije je trenutačno zatvoren. Čekamo na ponovnu uspostavu letova", objavio je glavni zračni prijevoznik Air Moldava.

Zračni prostor je ponovno bio otvoren u 14:47, objavljeno je kratko priopćenje uz najavu da će naknadno slijediti više obavijesti.

Razlog privremenog zatvaranja, prema pisanju tamošnjih medija, bio je navodno neidentificirani dron. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavila pemijerka Pala moldavska vlada: Zemlju potresa gospodarska kriza i sve veći pritisak ukrajinskih izbjeglica

Pročitajte i ovo Zelenski u Bruxellesu - 3 Na važnoj turneji Zelenski u srcu Europe upozorio na opasan scenarij: Na rubu suza, s agendom od 10 točaka u džepu

Predsjednica Moldavije Maja Sandu u utorak je izjavila da Rusija ima planove za destabilizaciju Moldavije još od jeseni, ali su ih osujetile moldavske sigurnosne službe. "Za naredno razdoblje predviđene su akcije uz angažiranje diverzanata s vojnom obukom kamufliranih u civilu, koji će izvoditi nasilne akcije, napadati državne institucije i uzimati taoce", rekla je Sandu. 

Dodala je da se u materijalima koje su zaplijenili nalaze i instrukcije za ulazak u zemlju za državljane Rusije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore. Pretpostavlja se da je zbog toga zadržan dio navijača Partizana u ponedjeljak na aerodromu u Kišnjevu, glavnom gradu Moldavije. 

Više o tome pročitajte OVDJE

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene