Tijekom ukrcavanja na let na aerodromu u Kazahstanu, zapalio se Boeing 737, a dramatičan požar zabilježen je i amaterskim snimkama.


Netom prije početka ulaska putnika u zrakoplov Boeing 737 na aerodromu u Kazahstanu, na dotičnom je zrakoplovu iz neutvrđenih razloga buknuo velik požar, prenosi English Russia.

Vezani članci Nursultan Nazarbajev (Foto: Dnevnik.hr) Odstupio predsjednik kojeg sunarodnjaci zovu tata, a glavni grad je nazvao po samom sebi Elektricitet (Foto: Screenshot/YouTube) Digla im se kosa, čuli su zujanje elektriciteta u zraku i na vrijeme pobjegli prije udara munje

U požaru na svu sreću nije bilo smrtno stradalih, a kako se putnici zapravo još nisu počeli ukrcavati, iako je ulaz zrakoplova bio spojen na terminal i otvoren, u požaru je ozlijeđen samo latvijski inženjer, koji radi za lokalnu aviokompaniju.

Požar je u potpunosti uništio prednji dio zrakoplova iza pilotske kabine, tako da taj Boeing više sigurno neće letjeti.

Pretpostavlja se da je uzrok požara bila eksplozija spremnika s kisikom, koji je spojen na maske iznad svakog putničkog sjedala i koje se koriste samo u izvanrednim situacijama tijekom leta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook