Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za prodaju organa

Dr. Frankenstein tvrdi kako je žrtva - on!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski liječnik Yusuf Sonmez, kojeg u njegovoj zemlji nazivaju 'Dr. Frankenstein' i 'Mesar' zbog sumnji da je na Kosovu 2008. godine u klinici 'Medikus' vadio organe ljudima iz istočnoeuropskih zemalja i prodavao ih na crnom tržištu, i dalje nepokolebljivo tvrdi da je žrtva - on, piše Press.

U telefonskom razgovoru za Press Sonmez je ponovio svoje tvrdnje kako ne poznaje Hashima Thaqija i da na Kosovu nije radio ništa drugo osim 'normalnog' liječničkog posla. 'Ne skrivam se niti se bojim novog uhićenja. Svi znaju gdje sam i gdje radim i dostupan sam policiji u svako doba dana i noći. Ali ne pada mi na pamet da pred nekim sudom na Kosovu odgovaram za bilo što. Ne vjerujem u njihovo pravosuđe i učinit ću sve što mogu da 'operem' svoje ime', kazao je Sonmez.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Trgovina organima na Kosovu 'Dr. Frankensteinu' prijeti 171 godina zatvora

U petak je u Prištini protiv njega podignuta optužnica zbog krijumčarenja ljudi, organiziranog kriminala i nezakonitog provođenja medicinskih djelatnosti. Okružni sud u Prištini izdao je nalog za njegovo uhićenje. 'Pročitao sam to, ali službeno mi ništa nije rečeno. U Turskoj imamo jednu izreku: 'Nikada nemoj tražiti tele ispod bika nego ispod krave'. A ja sam, u ovom slučaju, taj bik. Optužuju me za nešto s čim nemam nikakve veze, umjesto da istinu traže negdje drugdje', kazao je turski liječnik.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene