Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Ide se dalje

Donesena odluka koja će Francuzima zadati nove strahove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donji dom francuskog parlamenta u utorak je gotovo jednoglasno podržao nastavak francuskih udara na organizaciju Islamske države u Iraku, nekoliko dana nakon džihadističkog napada u središtu Pariza.

Četristo osamdeset i osam zastupnika glasalo je za, jedan protiv, a 13 ih je bilo suzdržano. Premijer Manuel Valls pozvao je članove parlamenta da se izjasne za produljenje francuskog djelovanja u Iraku istaknuvši da "misija još nije dovršena" te da je "riječ o ratu protiv terorizma s kojim se treba suočiti".

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!"

Francuska se protiv terorizma bori na četiri bojišnice - u Francuskoj, Iraku, u području Sahela i u Srednjoafričkoj Republici.

"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.

Prijete drugom satiričkom tjedniku: Raskomadat ćemo vas sjekirom

"Za Francusku ne postoji ni opcija neutralnosti niti časnog povlačenja", rekao je Pierre Lellouche iz UMP-a, glavne oporbene stranke.

Zeleno svjetlo parlamentarnih zastupnika obvezno je za svaku francusku vojnu intervenciju koja traje više od četiri mjeseca, pojašnjava agencija France presse.

Francuski zračni udari počeli su 19. rujna, a Senat će o njima glasovati tijekom večeri. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene