Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donji dom francuskog parlamenta u utorak je gotovo jednoglasno podržao nastavak francuskih udara na organizaciju Islamske države u Iraku, nekoliko dana nakon džihadističkog napada u središtu Pariza.


Četristo osamdeset i osam zastupnika glasalo je za, jedan protiv, a 13 ih je bilo suzdržano. Premijer Manuel Valls pozvao je članove parlamenta da se izjasne za produljenje francuskog djelovanja u Iraku istaknuvši da "misija još nije dovršena" te da je "riječ o ratu protiv terorizma s kojim se treba suočiti".

Vezani članci Ulična umjetnost Vandalizam ili umjetnost? Crtanjem po fasadama uljepšava ulice, pogledajte neke od genijalnih radova Slika nije dostupna OJAČALI UDARI NA IS Francuska se priprema, V. Britanija ubila vlastite državljane

Francuska se protiv terorizma bori na četiri bojišnice - u Francuskoj, Iraku, u području Sahela i u Srednjoafričkoj Republici.

"Pobijediti terorizam na vlastitu tlu zahtijeva borbu protiv njega na mjestima na kojima se razvija", rekao je predsjednik socijalističkog kluba zastupnika u parlamentu, Bruno le Roux.

Prijete drugom satiričkom tjedniku: Raskomadat ćemo vas sjekirom

"Za Francusku ne postoji ni opcija neutralnosti niti časnog povlačenja", rekao je Pierre Lellouche iz UMP-a, glavne oporbene stranke.

Zeleno svjetlo parlamentarnih zastupnika obvezno je za svaku francusku vojnu intervenciju koja traje više od četiri mjeseca, pojašnjava agencija France presse.

Francuski zračni udari počeli su 19. rujna, a Senat će o njima glasovati tijekom večeri. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook