Trump s kćeri Ivankom na razgovoru s japanskim premijerom (Foto: AFP)
Trump s kćeri Ivankom na razgovoru s japanskim premijerom (Foto: AFP)

Kći budućeg američkog predsjednika Donalda Trumpa Ivanka prisustvovala je u četvrtak navečer u New Yorku prvom razgovoru njezina oca sa stranim čelnikom, šefom japanske vlade Shinzom Abeom, prema fotografijama koje je objavio njegov ured.


Jedna od slika prikazuje Ivanku kako sjedi u fotelji nasuprot Trumpu i Abeu dok oni razgovaraju. Na drugoj slici stoji pored svojeg supruga, poslovnog čovjeka Jareda Kushnera, u društvu premijera koji je razgovarao više od sat vremena s Trumpom.

Ivankino prisustvo nije službeno opravdano. Ne zna se ni je li prisustvovala čitavom razgovoru ili samo dijelu.

No, poput njezine braće Erica i Donalda Jr.-a, dio je prijelazne skupine zadužene za određivanje pravaca buduće Trumpove administracije. Vrlo zatvoren obiteljski klan uključuje i Kushnera, sve većeg utjecaja iako se kloni kamera.

"Rijetko se vidi član obitelji kako prisustvuje prvom susretu između dvojice čelnika, makar bio neformalni, ali potez nije potpuno neočekivan jer je ona uključena u politiku. U svakom slučaju, to je Trumpov stil", prokomentirao je Yoshinobu Yamamoto, profesor sa Sveučilišta Niigata, stručnjak za međunarodne odnose.

Po nepotvrđenim glasinama koje je proširio japanski tabloid, Ivanka Trump mogla bi biti imenovana za veleposlanicu SAD-a u Japanu, na položaj koji trenutno zauzima Caroline Kennedy, kći nekadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. (Hina)