Povodom inauguracije Donalda Trumpa Dnevnik.hr vam besplatno donosi dokumentarac Johna Florescua o novoizabranom 45. američkom predsjedniku.


"U petak 20.1.2017. na portalu DNEVNIK.hr uživo gledajte inauguraciju Donalda Trumpa. U Washingtonu se očekuje do 900.000 ljudi, a čitavi događaj osiguravat će gotovo 30.000 pripadnika snaga sigurnosti. Sve pratite UŽIVO na DNEVNIK.hr."

Izvršni producent dokumentarca je John Florescu koji je 17 godina bio predsjednik i izvršni direktor David Paradine Televisiona, američke produkcijske tvrtke sa sjedištem u Los Angelesu u vlasništvu uglednog engleskog novinara Sir Davida Frosta. Florescu je bio izvršni producent više od 150 sati nacionalnog i međunarodnog programa za CBS, HBO, PBS, Discovery-Times, Disney, A&E Network, The History Channel, BBC te The Canadian Broadcasting Corporation, uključujući i programe s čak 6 američkih predsjednika, dva bivša britanska premijera i bivšim vođama Sovjetskog Saveza.

Vezani članci Bruce Castor Opoziv Trumpa bliži se kraju, njegov branitelj proziva zbog politiziranja: "Njihov je cilj eliminirati političkog protivnika" Evan McMullin Trumpova era mogla bi zauvijek promijeniti političku sliku SAD-a: Dio republikanaca razmatra osnivanje nove stranke

U ranim 80-ima Florescu je bio direktor komunikacija Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) u Washingtonu.

1997. godine je osnovao tvrtku Centrade i Agenciju Bates u Rumunjskoj, 1999. je stvorio Cable Direct, 2005. je pokrenuo Chainsaw Europe Studios, a 2008. Kubis Interactive SRL gdje je glavni izvršni direktor.

Diplomirao je povijest na Boston Collegeu (1976.) i bio je prvi urednik Oxford University novina Cherwell. Na Oxfordu je studirao politiku, filozofiju i ekonomiju.

Trump versus Trump

Dokumentarac "Trump VS Trump" objedinjuje ključne igrače u politici Washingtona, a bavi se i pitanjima važnim za srednju i istočnu Europu - Hoće li ih Trump prodati Vladimiru Putinu i koje zemlje? Hoće li NATO preživjeti? Može li EU dalje u današnjoj formi? Tko je u Trampovu timu generala i što savjetuju nepredvidljivom novoizabranom predsjedniku? Hoće li Trump započeti trgovinski rat s Europom i želi li vidjeti kraj Europske unije?

Među sugovornicima su vodeći američki dužnosnici: bivši direktor CIA-e i istaknuti neokonzervativac admiral James Woolsey, predsjednik Odbora za domovinsku sigurnost kongresnik Michael McCaul, politički analitičar i bivši savjetnik za medije čak četvorice američkih predsjednika David Gergen, kolumnist i šef dopisništva Washington Posta David Ignatius i predsjednički savjetnik i predsjednik Vijeća za međunarodne odnose Richard Haass.

Dokumentarac "Trump versus Trump", drugi dio serijala, sa svježim intervjuima i snimkama distribuiran je 17. siječnja. Prvi dio serijala, u trajanju od 60 minuta, "Trump VS Clinton: I što oni znače za Europu" emitiran je dan prije američkih predsjedničkih izbora u studenom.

Zbog ograničenih prava prikazivanja videa mogu pogledati isključivo posjetitelji s hrvatskom IP adresom. Hvala na razumijevanju.