Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme u tijeku

Trump opleo po medijima zbog summita s Kimom: ''Ponovno ste u krivu!''

Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: Getty Images)
Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija +0 Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: Getty Images) Galerija 1/1 >>
Američki predsjednik Donald Trump rekao je da još računa na summit 12. lipnja sa sjevernokorejskim vođom Kim Jongom u Singapuru i dodao je da razgovori napreduju vrlo dobro, a predanost sastanku nešto ranije izrazili su i čelnici dviju Koreja na iznenada održanom sastanku.

"Radimo vrlo dobro u smislu summita sa Sjevernom Korejom", rekao je Trump u Bijeloj kući. "To se kreće vrlo lijepo, tako da računamo 12. lipnja u Singapuru, što se nije promijenilo, pa ćemo vidjeti što se događa", rekao je.

Pročitajte i ovo Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP) Summit u Vijetnamu Novi susret Trumpa i Kim Jong Una: Tko će popustiti pred pitanjima na koja nema odgovora, a tko pikira na Nobela? Čelnici dviju zemalja (Foto: AFP) Uspješna diplomacija Trump objavio da će se njegov drugi susret s Kim Jong-unom održati u Hanoju: "Jedva čekam susret s Kimom!"

Trump je u pismu Kimu Jong Unu u četvrtak otkazao sastanak planiran za 12. lipnja u Singapuru, što je trebao biti uopće prvi sastanak nekog američkog predsjednika na dužnosti i sjevernokorejskog čelnika da bi u petak rekao kako bi se summit ipak mogao održati.

Trump je takvo stajalište ponovio i u subotu kad je komentirao napise New York Timesa.

"Neuspjeli @nytimes citira 'istaknutog dužnosnika Bijele kuće' koji ne postoji, tvrdeći da 'čak i kad bi se susret ponovno dogovorio, da bi njegovo održavanje 12. lipnja bilo nemoguće zbog nedovoljno vremena i količine potrebnog planiranja. PONOVNO U KRIVU! Koristite prave ljude, a ne lažne izvore", napisao je Trump.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je u subotu ujutro da će "pripremni tim za Singapur otputovati da pripremi summit", kako je i planirano.

Ranije je bilo objavljeno da dužnosnici Bijele kuće trebaju već ovaj vikend otputovati u Singapur radi pripreme sastanka.

Nakon iznenadnoga subotnjeg sastanka sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom, južnokorejski predsjednik Moon Jae-in izjavio je kako se nada da će američki predsjednik održati planirani sastanak s Kimom u lipnju, izvijestila je u nedjelju agencija Yonhap.

Sastanak dvojice korejskih vođa u tjednu diplomatskih flip-flopova daje izglede summitu između SAD-a i Sjeverne Koreje, a najjači znak tomu jest to da dvojica korejskih čelnika pokušavaju otvoriti put održavanju summita.

Kim je rekao da se približava Moonu nakon što su ponovno razgovarali, izvijestio je Yonhap.

 

Kim potvrdio predanost summitu s Trumpom

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un ponovno je potvrdio svoju predanost "potpunoj" denuklearizaciji korejskog poluotoka i planiranom sastanku s američkim predsjednikom Donaldom Trumom, priopćio je južnokorejski predsjednik Moon Jae-in.

Moon i Kim su se dogovorili na drugom sastanku u subotu kako je moguća summit Sjeverna Koreja - SAD.

Summit je trenutno planiran za 12. lipnja u Singapuru i mora se održati uspješno, rekao je Moon na konferenciji za novinare u Seulu.

Moon, koji se vratio u Seoul u četvrtak ujutro nakon sastanka s Trumpom u Washingtonu oko održavanja summita SAD-Sjeverna Koreja, izjavio je kako je prenio Trumpovu "čvrstu volju" za okončanje neprijateljskih odnosa sa Sjevernom Korejom te je za nastavak bilateralne i gospodarske suradnje.

Južnokorejski predsjednik Moon se nada održavanju planiranoga summita Trump-Kim

Nakon iznenadnoga subotnjeg sastanka sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom, južnokorejski predsjednik Moon Jae-in izjavio je kako se nada da će američki predsjednik Donald Trump održati planirani sastanak s Kimom u lipnju, izvijestila je u nedjelju agencija Yonhap.

Sastanak dvojice korejskih vođa u tjednu diplomatskih flip-flopova daje izglede summitu između SAD-a i Sjeverne Koreje, a najjači znak tomu jest to da dvojica korejskih čelnika pokušavaju otvoriti put održavanju summita.

Kim je rekao da se približava Moonu nakon što su ponovno razgovarali, izvijestio je Yonhap. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene