Gina Haspel (Foto: AFP)
Gina Haspel (Foto: AFP) Foto: Afp

Donald Trump je u ponedjeljak pružio svesrdnu potporu Gini Haspel, koju je nominirao za ravnateljicu CIA-e unatoč njezinoj spornoj ulozi u programima grubog ispitivanja osumnjičenika za terorizam, jer je htjela povući kandidaturu prije saslušanja u Senatu.


"Moja veoma poštovana kandidatkinja za mjesto ravnatelja CIA-e, Gina Haspel, našla se pod paljbom kritika jer je bila preoštra prema teroristima. To znači da u ova opasna vremena imamo najkvalificiraniju osobu, ženu koju demokrati ne žele jer je preoštra s teroristima. Pobijedi Gina!", pozvao je američki predsjednik na Twitteru.

Vezani članci Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Američki senatori: "Nema sumnje da je saudijski princ naredio Khashoggijevo ubojstvo" Donald Trump i Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Trump: Moguće da je Mohammed bin Salman odgovoran za ubojstvo novinara, ali zaključak CIA-e je preuranjen

Haspel (61) je potaknula živu polemiku zbog toga što je 2002. upravljala tajnim zatvorom u Tajlandu gdje su zatvorenici, osumnjičeni za pripadnost Al Kaidi, često bili podvrgavani mučenju.

Ginu Haspel će u srijedu saslušati u vanjskopolitičkom odboru Senata a to će saslušanje utjecati na njegovo glasovanje. (Hina)