Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Najvažniji međunarodni događaj ljeta''

Dogovoren skori sastanak na vrhu Putina i Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva i Washington postigli su dogovor o skorom održavanju sastanka na vrhu između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazao je u srijedu novinarima vanjskopolitički savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

Ušakov je, govoreći nakon Putinova sastanka s američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Johnom Boltonom u Kremlju, rekao da će se summit održati u trećoj zemlji koja bude odgovarala objema stranama i da je za njegovu pripremu potrebno još nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping sastali su se u Pekingu Stigao u Peking Putin zacementirao dobre veze s Kinom: "Razvijamo duboko prijateljstvo i suradnju" Putin i Trošev preuzimanje kontrole VIDEO Putin se sastao s bivšim zapovjednikom Wagnera: "Znate koja su pitanja koja treba unaprijed riješiti"

"Taj se sastanak već dugo planira", rekao je. "Od goleme je važnosti za Rusiju i Ameriku, ali i za cijelu međunarodnu situaciju. Mislim da će to biti najvažniji međunarodni događaj ljeta."

Ušakov je kazao da će Moskva i Washington objaviti vrijeme i mjesto održavanja sastanka u četvrtak.

Očekuje se da će se sastanak održati nakon Trumpova sudjelovanja na summitu NATO-a i posjeta Britaniji idući mjesec.

Jedan visoki američki dužnosnik rekao je u utorak da se kao moguća lokacija državanja sastanka između Vladimira Putina i Donalda Trumpa, razmatra Helsinki.

Američki predsjednik Donald Trump kasnije je rekao da bi se njegov dogovoreni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom mogao održati nakon summita NATO-a u Bruxellesu koji se održava 11. i 12. srpnja i to možda u Helsinkiju.

Trump je rekao novinarima da će s Putinom razgovarati o ratu u Siriji i situaciji u Ukrajini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene