Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije bilo problema'

Dodik tvrdi da ga Biden nije kritizirao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banja Luci da nisu točni medijski navodi kako ga je američki potpredsjednik Joe Biden kritizirao tijekom susreta dan ranije u Sarajevu te da nije prepoznao riječi kritika u njegovu govoru u parlamentu.

'Nisam dotaknut tom pričom o retorici. Samo iznosim svoja stajališta i iza njih i danas stojim. Nisam imao nijedan problem tijekom sastanka s gospodinom Bidenom', rekao je Dodik. Ocijenio je da se američki potpredsjednik ne bi susreo s njim da ga smatra problemom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mediji u BiH 'Važna poruka da se zločini više nikada ne smiju ponoviti' Slika nije dostupna Odgovor Dodiku Silajdžić: Kome nije dobro u BiH nek' slobodno ode

Biden tijekom govora u parlamentu BiH nije nikoga osobno spomenuo, no u kritici političkih procesa u toj zemlji aludirao je na nacionalističku retoriku srpskog i bošnjačkog lidera Milorada Dodika i Harisa Silajdžića. Predstavnicima RS-a Biden je poručio da ovaj entitet ne može biti država u državi, dok je pak Sarajevu poručio da se maksimalističke težnje za dominacijom neće ostvariti.

Ocijenjujući Bidenov govor, Dodik je na večer ignorirao Bidenove ocjene o nedopustivim pokušajima da se ospore dosad provedene reforme u BiH te ometanjima uspostave učinkovitih tijela vlasti na državnoj razini. Uz zajedni susret Bidena s osam političkih čelnika, Dodik se s njim i posebno sastao. Dodik tvrdi kako je Biden istaknuo kako SAD neće nametati rješenja o ustavnim promjenama u BiH. Predstavnici RS-a su se, tvrdi Dodik, zauzeli za zatvaranje ureda visokog predstavnika i uspostavu ureda posebnog predstavnika Europske unije u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene