Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BELGORODU

Britanski obavještajci o pokolju u ruskoj bazi: Do ubojstva 11 vojnika došlo je zbog uvredljivog komentara časnika

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Ministarstvo obrane Velike Britanije objavilo je najnoviji izvještaj svojih obavještajaca o situaciji u Ukrajini u kojem iznosi zašto je došlo do pokolja 11 vojnika u vojnoj bazi u Belgorodu.

Izvješće obavještajaca koje je objavilo ministarstvo obrane Velike Britanije opisuje kako je došlo do pokolja 11 vojnika u vojnoj bazi u Belgorodu.

"Svjedočanstva očevidaca sugeriraju da je ruskih regrut ubio 11 ruskih vojnika u blizini Belgoroda zbog uvredljivog komentara časnika na račun regruta koji pripadaju etničkim manjinama. Loše vodstvo na nižim razinama pogoršava nizak moral i lošu koheziju jedinica mnogih dijelova ruskih snaga", stoji u izvješću.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na Crvenom trgu raste uznemirenost Koji potez će biti presudan za kraj rata? "Putin se zasad drži, ali nešto bi se moglo vrlo brzo promijeniti"

Pročitajte i ovo Prodaja državnih vila: Ilustracija - 4 DNEVNIK NOVE TV PRVI UŠAO Nekada ljepotice sada zjape prazne i idu u prodaju po paprenim cijenama: "Atraktivne su ljudima, no kod nekih postoji jedna prepreka"

Također piše da su značajni elementi ruskog vojnog vodstva sve disfunkcionalniji.

"Na taktičkoj razini, skoro sigurno postoji sve veći nedostatak sposobnih niže rangiranih časnika koji organiziraju i vode novomobilizirane rezerviste", objavilo je britansko ministarstvo.

Osim toga, od početka invazije smijenjena su četiri od pet generala koja su imala direktnu kontrolu nad invazijom, a njihovi nasljednici se nisu pokazali mnogo boljima, stoji u izvješću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene