Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USS GEORGE H.W. BUSH

U Jadranu golemi američki nosač aviona: Povod - vojne vježbe NATO-a

Aktualno Galerija Američki nosač u Jadranu - 5 Američki nosač u Jadranu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Američki nosač u Jadranu - 1 Američki nosač u Jadranu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Američki nosač u Jadranu - 2 Američki nosač u Jadranu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Američki nosač u Jadranu - 3 Američki nosač u Jadranu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Američki nosač u Jadranu - 4 Galerija 1/5 >>
NATO savez provodi vojnu vježbu u Jadranskom moru. U središtu vježbe nazvane Neptunov udar, nalazi se američki nosač zrakoplova "George H.W. Bush" koji je od kolovoza u Sredozemnom moru.

Riječ je o golemom brodu na kojem je više od pet i pol tisuća ljudi, kao i 85 zrakoplova i helikoptera. Današnje vježbe trajale su više od sedam sati, a zrakoplovi s nosača letjeli su prema Mađarskoj, Rumunjskoj, pa čak i Litvi.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Pročitajte i ovo Vojne vježbe, NATO "Postojano podne" Oružane snage nad europskim nebom: NATO započeo vježbu obrane teritorija nuklearnim oružjem

"Tijekom Neptunova udara, omogućit ćemo posadama, svojim mornarima, da surađuju s više nacija, uključujući Hrvatsku, Rumunjsku, Mađarsku, Poljsku, Italiju i to su samo neke od njih. Ukupno će biti njih 10 do 12 s kojima ćemo sudjelovati", izjavio je Dave Pollard, zapovjednik nosača zrakoplova "George H.W. Bush".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene