Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLIČNI GOVORI

GLASNOGOVORNIK KREMLJA Fenomenalno je koliko su bliske koncepcije vanjske politike Trumpa i Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja, iznenadila sličnost sadržaja govora Donalda Trumpa nakon pobjede i govora Vladimira Putina koji je prošlog mjeseca održao na jugu Rusije.

Vanjska politika novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa izrazito je bliska pristupu ruskog predsjednika Vladimira Putina, što Rusiji ulijeva nadu u postupno poboljšanje rusko-američkih odnosa, rekao je u četvrtak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin 88 posto glasova Ruska farsa: Putin pobijedio na predsjedničkim izborima s nadmoćnom prednošću

On je u New Yorku, gdje se nalazi na šahovskom turniru, rekao da je primijetio nevjerojatne sličnosti vanjskopolitičkih ideja dvojice dužnosnika, što predstavlja čvrstu bazu za početak značajnog dijaloga Moskve i Washingtona.

Peskov je također rekao da ga je iznenadila sličnost sadržaja Trumpova govora nakon pobjede i Putinova govora prošli mjesec u južnom dijelu Rusije.

"Putin i Trump odredili su jednaka politička načela i to je nevjerojatno", rekao je Peskov za rusku televiziju.

"Fenomenalno je koliko su im bliske koncepcije vanjske politike. Vjerojatno je dobra baza za umjereni optimizam to što će oni biti spremni na pokretanje dijaloga i rješavanje problematičnih točaka u bilateralnim odnosima", rekao je.

U pogledu različitih stajališta o Siriji, Ukrajini i NATO-u Peskov je rekao da će biti potrebno neko vrijeme dok odnosi zatople jer su se dvije zemlje značajno udaljile.

"Potrebne su godine da bi se izgradila atmosfera međusobnog povjerenja.. posebno nakon tako ozbiljne štete koja je počinjena posljednjih godina u našim odnosima", naglasio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene