Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zveckanje oružjem

Južna Koreja razmišlja o slanju oružja Ukrajini, Medvedev odmah zaprijetio: "Pitam se što bi taj narod rekao da vidi..."

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Tek što je južnokorejski predsjednik nagovijestio moguće slanje vojne pomoći Ukrajini, iz Moskve je stigao brzi i prijeteći odgovor.

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol nagovijestio je moguću promjenu politike u vezi sa sukobom u Ukrajini u srijedu uoči državnog posjeta SAD-u koji bi se trebao održati sljedeći tjedan.

"Ako postoji situacija koju međunarodna zajednica ne može oprostiti, kao što je bilo kakav napad velikih razmjera na civile, masakr ili ozbiljno kršenje zakona ratovanja, moglo bi nam biti teško ostati samo na humanitarnoj ili financijskoj potpori", rekao je Yoon.

"S obzirom na naš odnos sa stranama uključenima u rat i razvoj događaja na bojištu, poduzet ćemo najprikladnije mjere", dodao je.

Stigao odgovor iz Moskve

Bivši ruski predsjednik koji trenutačno obnaša dužnost zamjenika predsjedavajućeg ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Dmitrij Medvedev kazao je da je Seul dosad odbijao isporučiti vojnu pomoć Kijevu, piše RT.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštećena infrastruktura FOTO Rusija izvela razorni napad dronovima na Odesu: Njemačka objavila važnu vijest o isporuci oružja Ukrajini

"Pitam se što bi stanovnici te nacije rekli kada bi vidjeli najnoviji primjerak ruskog oružja u posjedu svojih najbližih susjeda, naših partnera iz Demokratske Narodne Republike Koreje", napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Razvijaju oružje za obranu od Sjeverne Koreje

Yoon planira razgovarati s američkim predsjednikom Joeom Bidenom o tome kako dvije nacije mogu postići "opipljive rezultate" u odvraćanju Sjeverne Koreje.

Dodao je da Seul razvija "oružje ultravisokih performansi, velike snage" kako bi se obranio od prijetnji svojeg susjeda. Pjongjang je prošlog tjedna izvijestio o testiranju svoje prve interkontinentalne balističke rakete na kruto gorivo.

Pročitajte i ovo Grobnice u Sibiru Obitelji nisu obaviještene VIDEO Jezivo otkriće u Sibiru, pronašli masovne grobnice vagnerovaca: "Da sam ih htio sakriti, pokopao bih ih tamo"

Južna Koreja, koja je veliki proizvođač oružja, suzdržala se dosad od slanja vojne pomoći Ukrajini navodeći kao razlog svoju politiku protiv isporuke oružja ratnim zonama. Ured predsjednika Yoona navodi da njegove izjave ne signaliziraju promjenu politike vlade, piše novinska agencija Yonhap.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene