Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji nisu obaviještene

VIDEO Jezivo otkriće u Sibiru, pronašli masovne grobnice vagnerovaca: "Da sam ih htio sakriti, pokopao bih ih tamo"

Grobnice u Sibiru
Grobnice u Sibiru Foto: Youtube
U sibirskoj regiji ruski novinari otkrili su masovne grobnice plaćenika skupine Wagner. Dio obitelji o smrti svojih bližnjih doznao je upravo od njih. Nitko ih nije obavijestio da su pokopani u neposrednoj blizini. Ta vijest opet otvara pitanje o tome koliko ruskih vojnika stvarno gubi živote u Ukrajini.

Groblje s poginulim borcima iz plaćeničke skupine Wagner otkriveno je u sibirskoj regiji u Rusiji. Na grobljima u regiji pronađena su ukupno 53 groba, a svaki je grob bio prekriven granama i vijencima, navodi neovisna novinska kuća People Of Baikal. Grobovi su pronađeni u blizini glavnoga grada Irkutska.

"Da sam htio sakriti masovnu grobnicu od znatiželjnih očiju, pokopao bih ih tamo", rekao je bivši direktor jednog od groblja u Irkutsku.

Šef Wagnera, Jevgenij Prigožin, pojavio se kao ključni igrač tijekom invazije provodeći brojne operacije u ključnim istočnim regijama Ukrajine. Nije jasno koliko je boraca ubijeno tijekom ruske invazije na Ukrajinu, no vjeruje se da su poginule tisuće.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Idealno bi bilo... Putinu će pasti mrak na oči: Šef Wagnera traži od ruskih vlasti samo jednu stvar

Na prvom mjestu ukopa poginulih vojnika 13 je grobova. Među njima se samo šest nalazi na popisu poginulih - osmrtnice su im objavljene i njihovi bližnji su obaviješteni. Smrt ostalih nigdje nije prijavljena, a neki članovi rodbine prvi put su doznali da su poginuli od novinara redakcije People Of Baikal. Sestri jedne od žrtava rečeno je da takvo groblje ne postoji.

Mihail Makarevič, građanin Irkutska, mobiliziran je ujesen i poslan u pukovniju 1439. U siječnju, veljači i ožujku vojnici iz te pukovnije snimali su videoporuke Putinu. Govorilo se da su slani na juriš bez pripreme, na klanje. Makarevič je umro početkom ožujka od rana od gelera. Nakon bitke samostalno je stigao u bolnicu, ali ga tamo nije bilo moguće spasiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Potrošna roba" VIDEO Ruski vojnici odbijaju se boriti usred kaosa: "Ljudi umiru, ovo je sve što je ostalo od mojeg voda. Ovo je katastrofa"

Irina Makarevič, Mihailova bivša supruga, koja je dobila vijest da je poginuo, kaže da joj je Ministarstvo obrane ponudilo da izabere bilo koje groblje, ali upozorili su da je nedavno otvorena Aleja heroja na Aleksandrovskom. Tamo je tijekom sprovoda vidjela grobove plaćenika Wagnera, a groblje se, dokazuju to i satelitske snimke, stalno širi.

Na drugom dijelu groblja nalaze se još 53 groba. Obaviještenim obiteljima rečeno je da ih ne ukrašavaju niti kupuju nadgrobne spomenike jer će naknadno groblje biti uređeno u istom stilu, međutim sada ostavlja potpuno jeziv dojam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene