Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratile se kući

VIDEO Djevojke na koje je bačena kiselina: Napadali su ih i ranije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katie Gee i Kristie Trup noćas su posebnim letom prevezene iz Tanzanije u Veliku Britaniju. Opekline po rukama i licu su teške, no liječnici tvrde da je moglo biti i gore jer su napadnute razrijeđenom kiselinom, a ne stopostotnom.

Osamnaestogodišnje humanitarke, kojima je prije dva dana nepoznati počinitelj na Zanzibaru bacio kiselinu u lice, već su i ranije bile napadane od strane lokalnog stanovništva, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Katie Gee i Kristie Trup iz Londona radile su kao učiteljice u okviru jednog humanitarnog programa u Tanzaniji. Kiselinu u lice su im bacila dva nepoznata muškarca koji su se kraj njih provezli na mopedu. Djevojke su zadobile teške opekline glave, prsa i ruku, a noćas su posebnim letom prevezene u Veliku Britaniju i smještene u bolnicu na liječenje. Liječnici kažu kako je tekućina s kojom su polivene bila razrijeđena vodom te da se nije radilo o stopostotnoj kiselini. 'Opekline na rukama su zadobile brišući kiselinu s lica. Moglo je biti puno gore', rekao je liječnik još u Tanzaniji.

>> Muškarci na mopedu bacili kiselinu u lice dvjema mladim Britankama

Doznaje se kako su se nekoliko dana ranije djevojke posvađale s nekim u lokalnoj trgovini te se sumnja da bi i to mogao motiv napada. Jedna ih je žena još ranije napala i udarila Katie jer je pjevala za vrijeme mjeseca Ramazana. Njihovi prijatelji pak sumnjaju da je motiv napada vjerski jer su obje djevojke židovske vjeroispovijesti.

Roditelji dviju djevojaka jako su potreseni nedavnim događajima. 'Uzrujani smo i potreseni zbog napada na naše kćeri koje su u Zanzibar otišle s najboljim namjerama', stoji u priopćenju obitelji Gee i Trup.

Roditelji djevojaka rekli su kako znaju za prijašnje napade na svoje kćeri te da su ih već nekoliko puta željeli vratitiu kuće, no one nisu htjele, željele su ostati odraditi humanitarni projekt od kraja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene