Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvogodišnja djevojčica utopila se u bazenu na zabavi u zrakoplovnoj bazi RAF-a na Cipru, misleći kako je prekriveni bazen zapravo trampolin.


Nesretna djevojčica propala je kroz pokrov bazena i utopila se u bazenu dubokom oko 60 centimetara, piše Daily Mail. Tragedija se dogodila u RAF-ovoj bazi Akrotiri na jugozapadu Cipra, a nesretne okolnosti oko njezine smrti potvrdio je i mrtvozornik, istaknuvši kako je djevojčica 'zamijenila pokrov bazena za trampolin'. To ipak nije bio slučaj, a pokrov bazena nije mogao izdržati njezinu težinu te je ona potonula na njegovo dno, kroz rupu od oko 50-ak centimetara.

Vezani članci Suzavac, ilustracija Policajci devetogodišnjakinji stavili lisice i pošpricali je suzavcem: ''Ponašaš se kao dijete! Ovo ti je posljednja šansa'' Koprivnica: Na Gradskim bazenima utopio se dječak (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) - 3 Cure detalji strašne nesreće u Koprivnici: "Voda je na tome mjestu prilično plitka. Nitko nije vidio da dijete traži pomoć..."

Djevojčicu je u bazenu i njezinoj roza haljinici pronašla Sarah McNeilly, domaćica zabave, na koju je djevojčica došla sa roditeljima 25-godišnjom Stacie i 26-godišnjim poručnikom Stephenom Markeom, i koja se održala prošlog kolovoza. Hitna pomoć djevojčici je uspjela vratiti otkucaje srca, no njezin mozak nije pokazivao znakove života pa su njezini shrvani roditelji teška srca donijeli još težu odluku - tri dana nakon nesreće, odlučili su da se njihovoj djevojčici isključe aparati koji su je održavali na životu.

Istraga koja je uslijedila, pokazala je kako je pokrov bazena od PVC-a bio dotrajao i da nije zbog toga mogao izdržati težinu malene djevojčice. Njezini roditelji i dalje se bore sa spoznajom da im kćeri više nema i još se uvijek pitaju kako se sve to moglo dogoditi. 'Tisuću scenarija mi se vrti po glavi. Nikad neću dobiti odgovor koji želim, ali ne mogu shvatiti kako se to dogodilo', zaključio je otac umrle djevojčice Stephen.