Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka bolest

Njezin anđeo čuvar: Pas djevojčicu prati i na operaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmogodišnja KK zbog rijetke bolesti ima teške alergijske reakcije, a njezin pas istreniran je da ih predvidi prije nego se dogode.

KK i njezin pas JJ uvijek se drže zajedno.

Pročitajte i ovo Aron - 2 Oduzet vlasnici FOTO Potresna objava o zanemarenom bernardincu: "Za dlaku je izbjegao umiranje od gladi, a i zlostavljan je" Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

Iza nadimka KK krije se sedmogodišnja Kaelyn Krawczyk iz Južne Karoline koja boluje od rijetke bolesti zbog koje se često suočava s alergijskim reakcijama. Nekad su one blage, a nekad užasno jake i prati ih pad krvnog tklaka, bol u trbuhu, povraćanje i problemi s disanjem, piše Huffington Post.

KK je njezin vjerni pas i uvijek je u njezinoj blizini kako bi spriječio veće incidente.

On je naime istreniran tako da nanjuši njezine moguće reakcije prije vremena. Ženka je toliko vješta u svom poslu da su je liječnici Sveučilišne bolnice Duke pozvali da s djevojčicom bude u operacijskoj sali u srijedu.

"Shvatili smo da je JJ zapravo dodatni monitor koji pruža informacije o tome što se događa s KK", rekao je anesteziolog Brad Taicher.

Bolnica nikad ranije nije dopustila boravak životinja u sali. Taicher je rekao da se morao boriti sa željom da pomazi novog četveronožnog kolegu tijekom zahvata.

"Znam da je radila, ali tako je slatka", komentirao je pametnu ženku.

JJ ima i svoju trenericu koja je također bila u sali kako bi liječnicima prenosila njezina upozorenja, a bilo je tek nekoliko manjih i zahvat je unatoč njima super prošao.

KK i JJ prvi put su se srele prije 18 mjeseci. Prije toga KK je svake godine imala tri do četiri teške reakcije, a otkad ima svoju čuvaricu imala je samo jednu.

Njezina majka Michelle rekla je kako obitelj lakše diše otkad je uz njih JJ. Vjeruje da je pas anđeo čuvar njezine kćeri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene