Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mediji nasjeli na 'herojsku' priču

Djevojci razbio glavu valjkom za tijesto, a liječnicima 'prodao' priču da je pala s petog kata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski mediji slavili su ga kao heroja, jer se zarekao da će se brinuti za svoju partnericu do kraja života, nakon što je primljena u bolnicu s brutalnim ozljedama glave zbog kojih je ostala u komi. No djevojka se probudila i priča o heroju raspršila se i brže nego li je i nastala.

Lin Yingying (22) je 2014. godine zadobila toliko teške ozljede glave, da je završila u komi i stanju vegetiranja, a njezin dečko Liu Fenghe ostao je uz nju osam mjeseci, plativši više od 41.000 dolara za tretmane liječenja. Novinarima je poručio kako želi "ostati uz nju do kraja života. Čak ako ću je morati i u kolicima gurati, bit ću sretan", rekao je Fenghe.

Pročitajte i ovo Nasilje u školi, ilustracija Priveden je Tukao ju je mjesecima, a kad se pristala naći s njim na kavi, uslijedio je najveći horor Policija traga za muškarcem Posjedovao oružje Splitska policija i dalje traga za nasilnikom Davorom Firićem: Dio je obitelji koja ima dugu povijest kršenja zakona

Nekoliko mjeseci nakon toga, Lin se probudila iz kome i otkrila zašto je u komi i završila. Lin je rekla da ju je Fenghe brutalno pretukao nakon što je nehotice zagorjela štruce kruha u njihovoj pekari te da je zbog toga završila u komi.

Lin je dodala kako to premlaćivanje nije bilo i jedino koje je pretrpjela.

Fenghe je liječnicima "prodao" priču da je njegova djevojka Lin pala s "najmanje petog kata" te zbog toga zadobila tako teške ozljede glave, prenosi news.com.au. On je i zabranio obitelji svoje djevojke da je posjećuju u bolnici.

No, istina je izašla na vidjelo nakon što je Lin u veljači 2015. puštena iz bolnice kući, na njegu svoje obitelji. Isprva, Lin nije htjela govoriti o događaju, ali je na nagovor oca napokon otkrila što se dogodilo.

"Već si jednom umrla, čega se još bojiš? Vrijeme je da se suočiš sa stvarnošću", rekao joj je njezin otac. Lin je od veljače do svibnja 2015. godine bila još u komi, a tek nedavno je odlučila progovoriti o incidentu.

Policiji je rekla da se sjeća kako su joj zagorile štruce kruha te da je Fenghe bio izvan sebe od bijesa i da ju je bjesomučno udario valjkom za tijesto. Sjeća se i da je čula, dok je ležala na tlu, kako Fenghe zove hitnu pomoć.

U tijeku je istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene