Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američkim se društvenim mrežama, a naposlijetku i medijima proširilo pismo djeda, koji se braneći gay unuka odreknuo vlastite kćerke.


Na Facebook stranici udruge FCKH8.com prvog dana listopada objavljeno je pismo oca kćerki, koja se odreknula svog sina, njegova unuka, nakon priznanja da je homoseksualac i odlučila ga zbog toga izbaciti iz kuće.

Vezani članci Pištolj, ilustracija Nova pucnjava u Teksasu, muškarac ubio najmanje troje ljudi. Već je bio u zatvoru zbog zlostavljanja djeteta Počast na Georga Floyda Liječnik na suđenju za smrt Georgea Floyda: ''Nije umro od srčanog udara ni od predoziranja''

Nakon što je dosad podijeljen više od 5 tisuća puta na društvenim mrežama, pismo je prenijela većina američkim medija, a i mi ga donosimo u cijelosti.

'Draga Christine,

razočarao sam se u tebe kao kćer. U pravu si kad kažeš da nam je sramota ušla u kuću, ali mislim da si pobrkala tko tu sramotu predstavlja. Izbaciti Chada iz kuće samo zato što ti je rekao da je gay je grozota! Roditelj koji se odriče svog djeteta je protuprirodan!

Jedina inteligentna stvar koju sam od tebe čuo u ovom slučaju je ta da 'ti nisi odgajala svog sina da bude gay'. Naravno da nisi. On je takav rođen i nije to izabrao, baš kao što ne može izabrati ni da bude ljevak. Naprotiv, ti si izabrala biti puna predrasuda i nazadna. I tako, kad se već odričemo djece, mislim da ću iskoristiti trenutak da ti kažem zbogom. Sada imam fantastičnu (kako to gayevi kažu) priliku da odgajam svog unuka i nemam vremena za svoju neosjetljivu kćer.

Ako negdje pronađeš svoje srce, javi nam.

tvoj tata.' 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook