Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Dječak ptica' ne zna ljudski jezik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ruskom Volgogradu socijalne su službe prije nekoliko dana 31-godišnjoj majci oduzele dijete jer su ga pričati naučile ptice koje su s njim i majkom dijelile stan.

Majka je pticama posvećivala više pažnje nego svom 7-godišnjem djetetu, zbog čega je on postao 'dječak ptica', odnosno Mowgli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTETA 30 TISUĆA EURA Iznimno rijetka i vrijedna vrsta ptica slučajno uletjela u Hrvatsku: Četiri su stradale, dvije ubili krivolovci Slika nije dostupna "Bird strike" Oštećeni avion hitno se vratio za Zagreb: Na nebu iznad Austrije ptica udarila u zrakoplov Croatia Airlinesa

Dječak je s majkom živio u dvosobnom stanu punom ptičjih kaveza i izmeta. Majka ga nije niti tukla niti ga izgladnjivala, ali nikada nije niti pričala s njim. Dječak je komunicirao jedino s pticama te je tako naučio samo 'ptičji jezik'.

'Kada počnete s njim razgovarati, on cvrkuće poput ptice', rekla je Galia Volskaya, socijalna radnica u Volgogradu.

Dječak uopće ne razumije ljudski jezik. Samo cvrkuće, a kada shvati da ga nitko ne razumije, počne mahati rukama poput ptice.

Dječakova majka potpisala je obrazac kojim se odriče djeteta koje ima 'Mowgi sindrom', u posljednje vriijeme, piše ruska Pravda, proširen – u samo dva mjeseca pronađeno je petero djece s istim simptomom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene