Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija u lovu na dvojicu provalnika dobila je neočekivanu pomoć. Nekolicina djece, shvaćajući o čemu je riječ, brzim je razmišljanjem uputila policijski helikopter na pravi put prema bjeguncima.


Provala i pljačka objekta u Surreyju na jugoistoku Engleske dala je policiju u potjeru za dvojicom brzonogih provalnika, koji su 'nestali' u obližnjim poljima.

Vezani članci Policija, ilustracija - 2 Stiže novi toplinski val: Policija će u subotu paziti da se djeca ne ostavljaju u automobilima Koronavirus, bolnica Zastrašujući podaci o broju djece koja su izgubila roditelje ili skrbnika zbog korone: "Brojka je vjerojatno i veća"

No, nekolicina djece u dobi između 6 i 12 godina koja su tražila skrivena uskršnja jaja u oboklnim poljima, shvativši što se događa, berzo su se dosjetila kako policijskom helikopteru dati do znanja gdje su vidjeli provalnike da bježe.

Djeca su legla na tlo i formirala strelicu koja je pokazivala prema obližnjem šumarku, a termovizijska kamera u helikopteru odradila je ostatak posla.

Razbojnici su nedugo potom uhićeni, a policijski helikopter je nakon toga sletio u polje blizu djece te su im se pilot zahvalio na pomoći.