Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Stvaraju ovisnost

Djeca na meti sekti - Kad jednom uđu, teško je izaći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Detektiv iz Srbije ispričao je kako je jednu djevojku izvukao iz jedne od najzloglasnijih sekti 'Crna ruža'

U Srbiji djeluje 150 sekti u čijem radu sudjeluje oko 200 tisuća ljudi. Od 20 najmasovnijih svjetskih sekti, u Srbiji ih je prisutno čak 15, a primarna meta su im djeca. Putem interneta, besplatnih tečajeva stranih jezika, putovanja u inozemstvo i akcija navodno humanitarnih organizacija vrbuju mlade ljude stare od 12 do 20 godina.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Lider sekte odabrao deset djevojčica i seksualno ih zlostavljao

Mladić čija je sestra je jednom trenutku promijenila ponašanje za pomoć se obratio privatnom detektivu Stevanu Đokiću. U sobi djevojke Đokić je pronašao njezin dnevnik i doznao da su je novi prijatelji pozvali na 'Crnu misu'.

Izvukli je pomoću lažne afere

Roditeljima je objasnio da je njihova kći sljedbenik jedne od najopasnijih sekti 'Crna ruža'. Dok je Đokićev tim pratio djevojku, njezini roditelji dogovorili su s rodbinom iz Crne Gore da se na neko vrijeme presele kod njih.

Kako je djevojka postala sljedbenih sekte na nagovor tadašnjeg dečka, detektiv je prikupio dovoljno informacija o njemu te poslao svoju detektivku da ga zavede.

Zbog krize Srbija na meti 'lovaca na duše'

Među ostalim, namjestili su spoj detektivke i dečka tako da ga vidi njegova djevojka koja je bijesna odjurila kući, a situacija je bila dovoljna da je majka nagovori na odlazak u Crnu Goru.

Djevojka se odselila, a Đokićev tim mladiću je nastavio slati poruke u njezino ime kako ga više ne želi vidjeti. Nakon tri mjeseca provedena kod obitelji djevojka se vratila na pravi put i zaboravila sektu i dečka.

Inače, tijekom prvih mjesec dana odsustva obitelji, susjedi su pred njihovom kućom pronalazili mrtve životinje i svijeće.

Mladi s vremenom postanu ovisni

Crna ruža je jedna od najagresivnijih sekti koje djeluju u Srbiji. Đokić je za Alo objasnio kako mladi s vremenom postanu ovisni o sekti i imaju potrebu vraćati se vođi.

'U takvim situacijama najlakše ju je fizički odvojiti, ali tada nastaju psihički problemi koji se liječe dugotrajnim terapijama i uz suradnju cijele obitelji, a njihovo trajanje ovisi od perioda provedenog u sekti. U prosjeku su potrebna 22 mjeseca', objasnio je detektiv.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene